Χριστούγεννα 2020: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Ειδικοί κανόνες θα ισχύουν την περίοδο των εορτών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικά ως προς την μετακίνηση των πολιτών ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, προβλέπεται με την αποστολή του κωδικου 6 στο σύστημα sms 13033.

Οσον αφορά στον αριθμό των ατόμων, που επιτρέπονται στο ταξί, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση ακολουθεί τη συμβουλή των ειδικών, που «θεωρούν ότι λόγω της κοντινής απόστασης θα πρέπει να είναι λιγότερα τα άτομα στα μέσα μεταφοράς ή στο ταξί».

Σε ό,τι αφορά, δε, την προοπτική αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, ο κ. Πέτσας έδωσε έμφαση στο σκέλος των ελέγχων και των προστίμων σημειώνοντας πως εάν τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν αυστηρότερα: «μιλάμε για πιο σκληρά μέτρα ως προς την εφαρμογή, δηλαδή σε ό,τι αφορά στους ελέγχους. Για παράδειγμα όποιος κυκλοφορεί την παραμονή των Χριστουγέννων μετά τις 10 το βράδυ θα πρέπει να ξέρει πως η Αστυνομία θα τον σταματήσει και θα τον ελέγξει. Υπάρχουν κάποιες μικρές περιπτώσεις εξαιρέσεων, δήλαδή ανθρώπων, που δουλεύουν εκείνο το βράδυ, ειδάλλως το πρόστιμο θα είναι πολύ βαρύ και αυτό θα συνιστά και έναν δείκτη της συμπεριφοράς όλων μας εν όψει της Πρωτοχρονιάς. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα. Ας εφαρμόσουμε ολοι τα μέτρα που βρίσκονται εν ισχυ για να μην χρειαστούν αυστηρότερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here