Πάθος και εμμονή: Ποια είναι η διαφορά;

Πάθος και εμμονή: Ποια είναι η διαφορά; Το πάθος και η εμμονή είναι δύο πραγματικότητες στις οποίες έχουμε κίνητρο να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ωστόσο, ενώ το πάθος σας οδηγεί να αναπτυχθείτε και να βελτιωθείτε, η εμμονή ασκεί αρνητική επίδραση στη ζωή σας.

Το πάθος και η εμμονή είναι 2 πολύ στενές πραγματικότητες, αλλά και πολύ διαφορετικές. Ενώ το πρώτο αντιστοιχεί σε μια μεγάλη ροή συναισθηματικής ενέργειας που οδηγεί σε υπέρβαση των ορίων κάποιου και πέρα ​​από εκεί, το δεύτερο παραλύει τη θέληση ή μάλλον την θέτει σε πολύ περιορισμένα όρια.

Σε πολλές περιπτώσεις, το πάθος και η εμμονή ακολουθούν μια γραμμή συνέχειας που υπαγορεύεται από εξωτερικούς παράγοντες. Το συνηθισμένο είναι ότι όλα ξεκινούν με μια δραστηριότητα που σας αρέσει και στην οποία ξαφνικά ανακαλύπτετε μια πολύ ιδιαίτερη χαρά . Το έργο είναι τόσο ελκυστικό που το άτομο αρχίζει να είναι παθιασμένο με αυτό. Το πάθος με κάνει να αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό το έργο και προσπαθώ να το κάνω κάθε φορά με παραμέτρους μεγαλύτερης ζήτησης και τελειότητας. Όταν γίνετε εμμονή, η χαρά μετατρέπεται σε ανησυχία. Βασίζεστε σε άλλους και αυτό είναι ανήσυχο και αγχωτικό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι αναπτύσσεται μια τέτοια εξάρτηση που μπορεί να προκληθεί ακόμη και ανήθικη συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here