Παιδιά -Ύπνος: Διαβάστε ένα παραμύθι για καληνύχτα

Παιδιά -Ύπνος: Διαβάστε ένα παραμύθι για καληνύχτα. Τίποτα δεν είναι τόσο θεραπευτικό και παρηγορητικό όσο το να κοιμάται ένα παιδί ενώ διαβάζουμε ένα βιβλίο.

Η εμπειρία ακρόασης είναι κλειδί για την ικανότητα ανάγνωσης. Επιπλέον, μέσω της φωνής μας, μεταφέρουμε το παιδί σε αυτό το σύμπαν φαντασίας και περιπέτειας, όπου ο εγκέφαλός του βρίσκει ηρεμία αλλά και την πρόκληση να συνεχίσει να ονειρεύεται ενώ κοιμάται. Για αυτό, κάτι τόσο απλό όσο η απενεργοποίηση της τηλεόρασης και η ανάγνωση ενός βιβλίου στα παιδιά μας δημιουργεί υπέροχους αναγνώστες αύριο. Τα φέρνει πιο κοντά σε μια στιγμή που θα τους κάνει ελεύθερα και περίεργα και φυσικά, άξιους κληρονόμους της κληρονομιάς που μας αφήνουν τα καλά βιβλία.

Αν και είναι αλήθεια ότι μερικές φορές είμαστε κουρασμένοι και ότι είναι πιο εύκολο να συναντηθούμε όλοι μπροστά στην τηλεόραση στο τέλος της ημέρας, σκεφτείτε ότι η παιδική ηλικία των παιδιών σας είναι πολύ μικρή και η καλύτερη στιγμή “είναι πάντα τώρα”. Επωφεληθείτε από κάθε δευτερόλεπτο και κάθε στιγμή, κάντε τους συνεργάτες σας μπροστά σε ένα βιβλίο, αφήστε το όνειρο να τους χτυπήσει στην αγκαλιά σας ενώ τερματίζετε αυτήν την ιστορία. Αύριο θα σας ευχαριστήσουν. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνήθως με τα παιδιά όσον αφορά την ανάγνωση είναι ότι πολλά προσεγγίζουν βιβλία από την υποχρέωση «σχολείου» και όχι για ευχαρίστηση . Αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι.

Ο καλός αναγνώστης πλησιάζει πρώτα αυτούς τους ωκεανούς των γραμμάτων στην παιδική ηλικία λόγω της απόλυτης περιέργειας και της λεπτής πρόκλησης. Κάτι τόσο απλό, όσο το να τους δίνει ελευθερία όταν επιλέγουν τις αναγνώσεις τους,  είναι κάτι που φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα, αλλά είναι ακόμη περισσότερο ώστε εμείς οι ίδιοι να ενεργούμε ως παράδειγμα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι από ένα βιβλίο και δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από την προώθηση των δεξιοτήτων ακρόασης των παιδιών, ακούγοντας μας να διαβάζουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here