Καναδάς – εμβόλιο Moderna: Άρχισε η διανομή της πρώτης παρτίδας δόσεων

Η θυγατρική της εταιρείας μεταφορών FedEx στον Καναδά και η Innomar Strategies, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας διανομής φαρμάκων AmerisourceBergen, ανακοίνωσαν, χθες Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020, ότι έχουν αρχίσει να διανέμουν το εμβόλιο της Moderna σε όλη την καναδική επικράτεια.

Με χωριστή ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό γνωστοποίησε ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου αυτού, του δεύτερου που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, προχθές Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, βρίσκεται πλέον στον Καναδά.

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναμένει να έχει παραλάβει 168.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna ως το τέλος του 2020, ενώ η Οτάβα σύναψε συμβάσεις με τις FedEx και Innomar Strategies για την διανομή δόσεων εμβολίων.

 

Τέλος, στον Καναδά καταγράφονται μέχρι τώρα σχεδόν 14.600 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 528.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Σημειώνεται ότι η Moderna αναμένει να έχει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις, που προορίζονται για τις ΗΠΑ, έως το τέλος του 2020. Η Pfizer και ο γερμανός συνεργάτης της BioNTech αναμένουν να έχουν περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here