Τηλεργασία: Παράταση έως τέλος Ιανουαρίου 2021 – Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Παράταση της τηλεργασίας θα ισχύει έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Υγείας. 

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, παρατείνεται η υποχρέωση του εργοδότη εφόσον είναι δυνατόν να δηλώσει στο σύστημα, την εξ αποστάσεως εργασία για το 50% του προσωπικού του μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 και του κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Για οποιαδήποτε παράβαση στο καθεστώς της τηλεργασίας, το πρόστιμο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ αναφέρει ότι: «παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here