Γιορτές Δίαιτα: Πως να μην πάρετε κιλά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αναπόφευκτο να μην αυξηθεί το βάρος κατά τη διάρκεια των διακοπών», δήλωσε η Shoshana Bennett, PhD, κλινική ψυχολόγος που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Είπε ότι η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν χρειάζεται να συμβαίνει με λίγη προσοχή και σχεδιασμό.

«Ποτέ μην πηγαίνετε σε ένα πάρτι πεινασμένο», είπε ο Bennett. Συμβουλεύει τους ανθρώπους να τρώνε ένα μικρό γεύμα που περιλαμβάνει πρωτεΐνη πριν φύγουν από το σπίτι. «Η πρωτεΐνη βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, οπότε χωρίς αυτό στο σύστημά σας, θα βρεθείτε πρώτοι στο τραπέζι με τα επιδόρπια», είπε.

Ο Bennett είπε ότι η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση τροφής, επειδή οι άνθρωποι συχνά περνούν λανθασμένα την πείνα για δίψα. «Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό με αυτό το μικρό γεύμα και θα προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία», είπε.

Θυμηθείτε να μείνετε συνειδητοί. «Αν αποφασίσετε να φάτε κάτι, κάντε το αργά και σκόπιμα, δοκιμάζοντας και μασώντας κάθε μπουκιά», σημείωσε ο Bennett. “Ένα σημάδι ότι τρώτε” ασυνείδητα “είναι όταν δεν θυμάστε να τρώτε το συγκεκριμένο φαγητό.” Εάν τρώτε χωρίς λόγο, δεν θα μπορείτε να απολαύσετε τις νόστιμες γεύσεις του φαγητού και θα μείνετε μόνο με τις επιπλέον θερμίδες που παραμένουν.

Εάν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε μια δίαιτα πριν από τις διακοπές, περιορίζοντας τις θερμίδες και τα γεύματα πριν από έναν εορτασμό πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει. «Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να πει ο εγκέφαλός μας ότι το στομάχι μας είναι γεμάτο, οπότε η λήψη μερικών λεπτών μεταξύ των μερίδων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής», δήλωσε ο Avital Schwartz, RD, ένας διαιτολόγος του Νοσοκομείου Sinai της Βαλτιμόρης

Μπορεί να αισθανόμαστε γεμάτοι και χαρούμενοι όσο περισσότερο καταπίνουμε, αλλά η γεύση είναι ικανοποιητική. Έχοντας αυτό κατά νου, μην βιαστείτε να φάτε τα τρόφιμα που επιλέγετε. «Αφιερώστε λίγο χρόνο για να φάτε λίγο από κάθε επιλεγμένο φαγητό και απολαύστε το, αντί να καταπιείτε και να χάσετε την περισσότερη ευχαρίστηση», είπε. “Ένα μικρότερο ποσό μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστο από ένα μεγάλο, και αφήνει περιθώρια για να δοκιμάσετε περισσότερα καλούδια χωρίς πόνο στο στομάχι.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here