Φωτιά ΤΩΡΑ – Εκπρόσωπος τύπου Πυροσβεστικής: Έχουμε διάσπαρτες εστίες, βελτιωμένη η εικόνα


Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Βελτιωμένη κάπως, συγκριτικά με χθες το βράδυ, είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο στα Γεράνεια Ορη, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν συνολικά 12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα που συνδράμουν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αυτή την ώρα, οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά. Όσον αφορά τους ανέμους κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, από καύση κλαδιών σε ελαιώνα, έχει κάψει έως τώρα περισσότερα από 20.000 στρέμματα, όπως ανέφερε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν απειλείται κάποια περιοχή»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες καθώς αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ οι περιοχές που προβληματίζουν είναι αυτές γύρω από το Αλεποχώρι, στον ορεινό όγκο των Γερανίων, στο Χάνι αλλά και οι αναζωπυρώσεις στον Σχίνο από όπου ξεκίνησε η φωτιά

«Δεν απειλείται κάποια περιοχή» είπε ο κ. Βαθρακογιάννης ο οποίος κατέληξε ότι «είναι μια πολύ βελτιωμένη εικόνα που ευελπιστούμε ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τα εναέρια μέσα και με τη μείωση των ανέμων από τις 4:30 το πρωί θα πάμε καλύτερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ