Η γιόγκα δίπλα στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου

Καθώς η γιόγκα έχει εισέλθει στη mainstream καθημερινότητα και οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα πολλά οφέλη της, ο ιδανικότερος τόπος για να κάνεις την εξάσκησή σου, απογειώνοντας αυτή την εμπειρία, είναι να ασκηθείς δίπλα στη θάλασσα.

Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη γιόγκα όσο υπάρχουν και μέρη για να την εξασκήσεις. Το να είσαι στην παραλία είναι πολύ απελευθερωτικό και έχει ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση. Δε χρειάζεται να είσαι σε στούντιο γιόγκα και να φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι στην παραλία, ενώ πιθανότατα υπάρχει κακός φωτισμός, περίεργοι θόρυβοι ή κλιματισμός, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις.

Πίστεψε στην έξοδο από κλειστά περιβάλλοντα. Οι άνθρωποι σήμερα, περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι τους και στα αυτοκίνητά τους. Έτσι η γιόγκα στην παραλία βοηθά στο άνοιγμα των αισθήσεων και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης. Δεν έχει παρά να εμπνευστεί κανείς από την ομορφιά της περιοχής που θα επιλέξει.

Η θάλασσα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο ούτως ή άλλως, που εάν συνδυαστούν με τα πολλά οφέλη της γιόγκα, πιθανότατα το αποτέλεσμα να είναι μεταμορφωτικό.

Σκεφτείτε πως ξεκινά ένα μάθημα γιόγκα, με απαλή μουσική και στη συνέχεια με το κάλεσμα να γίνεις συνειδητός, δηλαδή να συνειδητοποιήσεις την αναπνοή σου, να παρατηρήσεις την στάση σου και να απελευθερώσεις την ένταση.

Η γιόγκα υποτίθεται ότι φέρνει επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα μας. Βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας, στη βελτίωση της ισορροπίας και στη συμβολή στη συνολική ευημερία. Όταν κάτι δεν πάει καλά, τότε μπορείς να το επεξεργαστείς. Πολλοί άνθρωποι δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο σώμα τους έως ότου ο μικρός πόνος γίνει μεγάλος και ξαφνικά βρίσκονται στο γιατρό ή στο φυσικοθεραπευτή.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here