Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το πρώτο κρούσμα και στη Γαλλία

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας είπε ότι το άτομο ήταν Γάλλος πολίτης στην κεντρική πόλη Τουρς που είχε φτάσει από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου. Το υπουργείο είπε ότι ήταν ασυμπτωματικός και αυτή τη στιγμή είναι απομονωμένος στο σπίτι. Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής coronavirus στην Αγγλία προκάλεσε περιορισμούς ταξιδιού σε δεκάδες χώρες.

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της, αλλά σταμάτησε την απαγόρευσή της την Τετάρτη, παρέχοντας στους ανθρώπους που είχαν αρνητικά τεστ το δικαίωμα να ταξιδέψουν. Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών πέρασαν την ημέρα των Χριστουγέννων στα σύνορα στο Κεντ περιμένοντας να διασχίσουν το αγγλικό κανάλι.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε μετά τον έλεγχο του άνδρα στο νοσοκομείο στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Το μολυσμένο άτομο, ένας Γάλλος υπήκοος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένιωθε εντάξει, πρόσθεσε χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλες χώρες ανέφεραν επίσης περιπτώσεις της νέας μετάλλαξης του ιού: την Παρασκευή, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε πέντε μολύνσεις σε επιβάτες που όλοι είχαν φτάσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περιπτώσεις στη Δανία, την Αυστραλία και τις Κάτω Χώρες αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία έπαυσε το εθνικό κλείδωμα, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι το ποσοστό μόλυνσης δεν είχε μειωθεί αρκετά για περαιτέρω χαλάρωση. Αυτό σημαίνει ότι τα θέατρα και οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστά, όπως και τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει επίσης από τις 20:00 έως τις 06:00. Η απαγόρευση δεν ίσχυσε για την παραμονή των Χριστουγέννων – αλλά θα παραμείνει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς Η Γαλλία έχει αναφέρει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid από την αρχή της επιδημίας, με περισσότερους από 62.000 θανάτους – τον έβδομο υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη παρτίδα εμβολιασμών Pfizer-BioNTech της χώρας παραδόθηκε από το Βέλγιο στο κεντρικό φαρμακείο του συστήματος υγείας λίγο έξω από το Παρίσι το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Οι πρώτες λήψεις πρόκειται να χορηγηθούν σε ασθενείς σε δύο εγκαταστάσεις για τους ηλικιωμένους – στη Σεβράνη και στη Ντιζόν – την Κυριακή.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here