Κορωνοϊός μετάλλαξη: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Σύμφωνα με ενημέρωση του γαλλικού υπουργείου Υγείας, ένα πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στην Τουρς, δηλαδή κεντρικά.

Πρόκειται για Γάλλο, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ασυμπτωματικός και έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του. Όπως ανέφερε το υπουργείο, ο άνθρωπος που μολύνθηκε, αφού έφτασε στη χώρα «από το Λονδίνο την 19η Δεκεμβρίου», υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο την 21η και «διαγνώστηκε θετικός» στο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Στη συνέχεια, το γαλλικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα «από το στέλεχος VOC 202012/01», ενώ έπειτα διαβεβαίωσε πως ο ασθενής αισθάνεται καλά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες, η ίδια πηγή ανέφερε ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20.262 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 159 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Η αύξηση των κρουσμάτων εξηγείται εν μέρει από το ότι πολλοί Γάλλοι υποβλήθηκαν σε τεστ προτού αποφασίσουν αν θα γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει στη χώρα τους 62.427 θανάτους επί συνόλου 2.547.771 μολύνσεων. Πρόκειται για τον 7ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο.

Στα γαλλικά νοσοκομεία νοσηλεύονταν χθες 24.359 ασθενείς, από τους οποίους 2.616 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κατά την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορωνοϊού στη χώρα αναμένεται να γίνουν αύριο Κυριακή, στη Σεβράν, κοντά στο Παρίσι, και στη Ντιζόν, ανατολικά. Θα ανοσοποιηθούν ηλικιωμένοι εθελοντές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here