Μυτιλήνη: Πολλές καταστροφές στο νησί από υδροστρόβιλο


Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν σήμερα το πρωί θύματα στη Μυτιλήνη, που χτυπήθηκε άσχημα από υδροστρόβιλο

Επί δυο σχεδόν ώρες, από τις 6 το πρωί και μέχρι τις 8 θυελλώδεις άνεμοι και βροχή σάρωσαν το νησί, προκαλώντας απ’ άκρη σε άκρη σοβαρά προβλήματα. Έπεσαν πολλές δεκάδες δένδρα κάθε λογής σε κτήματα, αλλά και μέσα σε χωριά και κωμοπόλεις. Παρασύρθηκαν στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ καταπλακώθηκε και άγνωστος ακόμα αριθμός αυτοκινήτων.

Ιδιαίτερα έντονο το χτύπημα από τους ανέμους της κωμόπολης της Καλλονής και πλέον χαρακτηριστικό της έντασης το ξερίζωμα υπεραιωνόβιου πλάτανου μέσα στην αυλή του προσκυνήματος του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Ο πλάτανος αυτός συνδέεται με το παραδοσιακό επί αιώνες πανηγύρι της Λέσβου, αυτό της Κυριακής τον Μυροφόρων και με το μέχρι πριν τέσσερα χρόνια έθιμο της σφαγής του ταύρου για το παραδοσιακό γεύμα των δεκάδων χιλιάδων προσκυνητών. Αυτός ο πλάτανος ξεριζώθηκε και έπεσε βορειοανατολικά του ναού χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας της δυτικής Λέσβου Ανδρέα Αξή, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί οικισμοί και κυρίως η Σκάλα Καλλονής, η Σκάλα Πολιχνίτου, η Πέτρα, η Άναξος, ο Μόλυβος και αλλού, όπου είχαν ανοίξει παραθαλάσσια καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε αυτά υπήρξαν πολύ μεγάλες ζημιές στις υπαίθριες εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό τους.

Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο Δήμο Μυτιλήνης. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Φραντζέσκος αναφέρεται σε πολλές πτώσεις δένδρων και σε άλλες ζημιές.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα σχολεία της δυτικής Λέσβου σήμερα παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.

Σημειώνεται ότι υποβλήθηκε αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Πηγή φωτογραφιών stonisi

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ