Κορονοϊός: Σε ποιες χώρες της ΕΕ ξεκίνησαν νωρίτερα οι πρώτοι εμβολιασμοί του πληθυσμού

Ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη Γερμανία είναι μια ηλικιωμένη 101 ετών

Μετά την άφιξη των εμβολίων της Pfizer, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σχεδόν άμεσα οι κυβερνήσεις δίνουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε αυτή τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Κάποιες χώρες μάλιστα ξεκίνησαν από χθες την διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί σε 40 άτομα που διαμένουν σε γηροκομείο, αλλά και σε 10 άτομα από το προσωπικό.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη Γερμανία είναι μια ηλικιωμένη 101 ετών, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εμβολιαστεί η καγκελάριος Μέρκελ.

Νωρίτερα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς και οι Ουγγαρία και Σλοβακία. Στην Ουγγαρία πρώτος εμβολιάστηκε ένας γιατρός και στη Σλοβακία ένας από τους βασικούς λοιμωξιολόγους που συμμετέχει και στην εθνική επιτροπή της χώρας για τον κορωνοϊό.

Στη Βουλγαρία τα εμβόλια έφτασαν στη Σόφια με το φορτηγό της Pfizer, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διάφορες πόλεις με φορτηγό για… λουκάνικα. Η εταιρεία που παρείχε δωρεάν τα φορτηγά είπε ότι είναι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα για τη μεταφορά των εμβολίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here