Αυτοφροντίδα : Μάθε να διαχειρίζεσαι το άγχος σου


Η εξάρτηση από το αλκοόλ, η κατάθλιψη και άλλες καταστάσεις μπορεί μερικές φορές να έχουν τόσο ισχυρή σχέση με το άγχος σε μερικούς ανθρώπους που η θεραπεία μιας διαταραχής άγχους πρέπει να περιμένει έως ότου ένα άτομο διαχειριστεί τυχόν υποκείμενες καταστάσεις. Η αναγνώριση των αναπτυσσόμενων συμπτωμάτων άγχους συναισθημάτων και η λήψη μέτρων για τη διαχείριση της κατάστασης χωρίς ιατρική βοήθεια θα πρέπει να είναι το πρώτο λιμάνι κλήσης.
Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ανησυχητικών συναισθημάτων προτού εξελιχθούν σε μια διαταραχή. Οι γιατροί προτείνουν διάφορες ασκήσεις και τεχνικές για να αντιμετωπίσουν σύντομες ή εστιασμένες περιόδους άγχους, όπως:Τεχνικές διαχείρισης

Διαχείριση του στρες:

Τεχνικές χαλάρωσης:

Ασκήσεις για να αντικαταστήσετε τις αρνητικές σκέψεις με τις θετικές:

  • Γράψτε μια λίστα με τυχόν αρνητικές σκέψεις και κάντε μια άλλη λίστα θετικών σκέψεων για να τις αντικαταστήσετε. Το να απεικονίζετε τον εαυτό σας με επιτυχία και να κατακτάτε έναν συγκεκριμένο φόβο μπορεί επίσης να προσφέρει οφέλη εάν τα συμπτώματα άγχους συνδέονται με έναν συγκεκριμένο στρες.

Δίκτυο υποστήριξης:

  • Συζητήστε με ένα άτομο που υποστηρίζει, όπως ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο. Αποφύγετε την αποθήκευση και την καταστολή των ανήσυχων συναισθημάτων, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις διαταραχές άγχους.

Άσκηση:

  • Η σωματική άσκηση και ένας ενεργός τρόπος ζωής μπορούν να βελτιώσουν την αυτο-εικόνα και να προκαλέσουν την απελευθέρωση χημικών στον εγκέφαλο που διεγείρουν τα θετικά συναισθήματα.
Ακολουθεί βίντεο για το άγχος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ