Βάνα Παπαευαγγέλου: Περίπου 10.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική


«Ανακόπτεται το επιδημιολογικό φορτίο. Εμφανίζει ύφεση 5%. Όμως ενώ από τα μέσα Απριλίου και τουλάχιστον για 3 εβδομάδες συνεχώς, είχαμε σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων από το Πάσχα και μετά ο ρυθμός της μείωσης φαίνεται να ανακόπτεται» τόνισε η καθηγήτρια.

Ιδιαίτερα εμφανές είναι αυτό στην Αττική όπου η εικόνα σταθεροποιείται σε σταθερά υψηλό επίπεδο.

Με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σημειώνουν Αττική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Μαγνησία και Αχαΐα.

Η διασπορά του ιού δεν έχει μειωθεί στα επιθυμητά επίπεδα. Ο μέσος ορός ηλικίας των κρουσμάτων μειώνεται στα 39 έτη. Την εβδομάδα 10 με 16 Μαΐου το 31% των νέων κρουσμάτων δηλαδή 1 στους 3, αφορούσε την ομάδα 20 με 40 ετών. Επί συνόλου 50.000 τεστ ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός και κάτω από 4%. Σε κάποιες περιοχές όπως η Πτολεμαΐδα, η Ξάνθη και η Κόρινθος η θετικότητα είναι σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο της επικράτειας ξεπερνά και το 7% ανέφερε.

Στη συνέχεια η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι οι εισαγωγές έχουν μειωθεί με λιγότερες από 300 σε όλη την επικράτεια, ενώ οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%.

«Οι νέες εισαγωγές δε μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν βαριά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ