Καλαφάτης: Μιλάμε με έργα – ανοίγουμε το δρόμο για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος


Η τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη για την τροπολογία στη Βουλή για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

«Για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση μιλάει με έργα. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, λύνει τα προβλήματα και ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Εξέλιξη για την οποία συνεργαστήκαμε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο υψηλού συμβολισμού και διεθνούς εμβέλειας, το οποίο θα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος, αλλά και στην αναβάθμιση της περιοχής. Στη νέα θέση του, εκεί από όπου, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναχώρησαν τα “τρένα του θανάτου” που οδήγησαν χιλιάδες Εβραίους της Θεσσαλονίκης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κτίριο θα αποτελεί μέρος του τοπίου του παραλιακού μετώπου και θα “συνομιλεί” με το πιο γνωστό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ψήφιση, στη Βουλή της τροπολογίας με την οποία επιτράπηκε η ανταλλαγή οικοπέδου που ανήκει στη διαχείριση της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., με οικόπεδο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Το έργο χρηματοδοτείται από δωρεές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και επιχορηγείται και από το Ελληνικό Δημόσιο. Η έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου εντός του έτους 2021, έχει ιδιαίτερα σημαντικό συμβολισμό και θετικό αντίκτυπο, καθώς συμπίπτει με την Ελληνική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Η τροπολογία προβλέπει, ακόμη, την ανταλλαγή οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων πρασίνου και στάθμευσης”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ