Εμβολιασμός Covid: Η υπεύθυνη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα

Ιστορική ημέρα η σημερινή, καθώς ξεκίνησαν στην Ελλάδα, σήμερα Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 Νοσοκομεία της Αττικής: στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο ΠΓΝ «Αττικόν», στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας.

Στις 13:00 το μεσημέρι εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας. Πρόκειται για την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και λαμβάνει χώρα ο εμβολιασμός.

Η κυρία Καμπισιούλη δήλωσε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τα συναισθήματά της: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα γιατί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας».

Σχετικά με το πώς έγινε η επιλογή της, ανέφερε πως είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, ωστόσο δε γνωρίζει με ποια κριτήρια επιλέχτηκε να έχει αυτή την τιμή.

Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σημειώνεται πως σήμερα, θα πραγματοποιηθούν οι συμβολικοί εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Γραμματέα του Μέρα25, της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here