Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά της COVID-19

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με το vesti.ru. ο Πεσκόφ δήλωσε: «Έχουμε το δικαίωμα να αναμένουμε ότι στο άμεσο μέλλον, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφασή του. Ο ίδιος, είπε ότι θα το πράξει ο ίδιος. Είπε [ο Πούτιν] πως θα εμβολιαστεί, ότι έχει λάβει την απόφασή του και αναμένει την διεκπεραίωση της τυπικής διαδικασίας».

Χθες, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι η χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εγκρίθηκε για ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά και για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σημειώνεται επίσης, ότι χθες Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιτρέψει ο ίδιος, σε όλους, να γνωρίζουν για τον εμβολιασμό του κατά του νέου κορωνοϊού.

Ενώ νωρίτερα χθες, η επίσημη σελίδα του εμβολίου Sputnik V στο Twitter, είχε ανακοινώσει ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει αποδειχτεί ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στους ανθρώπους, ηλικίας άνω των 60 ετών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here