Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι συνθήκες θα αλλάξουν και μετά την πανδημία

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι φαρμακοβιομηχανίες πιστεύουν ότι η νόσος COVID-19 μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εργασίας για το καλό, ακόμα και μετά την ανακούφιση της πανδημίας.  Καθώς τα εμβόλια COVID-19 κυκλοφορούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ίσως είναι καιρός να μιλήσουμε για τη ζωή μετά την πανδημία. Όμως, οι φαρμακευτικές εταιρείες πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να θέσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να γυρίσουν αυτήν τη σελίδα τώρα.

Παρά όλα τα άγνωστα, όμως, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο: Ο τρόπος με τον οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες διεξάγουν τις δραστηριότητές τους θα αλλάξει. Μετά την εμπειρία των τελευταίων μηνών, «ένα πράγμα είναι σαφές για εμάς: Δεν θα επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bayer, Markus Siebenmorgen.

Καθώς ο ιός συγκλονίζει τον κόσμο, πολλές φαρμακοβιομηχανίες – ενώ εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν την κρίσιμη προμήθεια φαρμάκων και να αναπτύξουν φάρμακα για το COVID -19 – έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους και ενημέρωσαν τις εργαλειοθήκες τους για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να προσαρμοστούν στην αναταραχή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κάλεσαν υπαλλήλους, πολλοί με βαθύ ιατρικό ιστορικό, στη λήψη αποφάσεων τόσο για την επιστροφή στην εργασία όσο και για τη ζωή μετά την πανδημία.

Ορισμένες εταιρείες είχαν από πρώτο χέρι εμπειρία με τις διαταραχές του ιού. Η Bayer είχε ένα φόβο κοροναϊού κατά τις πρώτες μέρες, προτού η νόσος COVID-19 θεωρηθεί επίσημα πανδημία. Τον Μάρτιο, ο γερμανικός όμιλος έκλεισε προσωρινά τις πανεπιστημιουπόλεις του στο Μισσούρι και το Νιου Τζέρσεϋ, αφού ένας υπάλληλος υπήρχε υπόνοια είχε προσβληθεί από τον ιό. Ο εργαζόμενος αργότερα βγήκε αρνητικός και το κλείδωμα άρθηκε.

Η Biogen δεν ήταν τόσο τυχερή. Η συνάντηση της βιοτεχνολογίας τον Φεβρουάριο στο ξενοδοχείο Boston Marriott Long Wharf χαρακτηρίστηκε ως υπερδιάδοση, έχοντας συνεισφέρει σε μερικές από τις πρώτες μολύνσεις COVID-19 στη Μασαχουσέτη και εκτιμάται σε 333.000 περιπτώσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη με επικεφαλής ερευνητές στο Broad Institute.

Προς το παρόν, το Big Biotech εξακολουθεί να ζητά από τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως όταν είναι δυνατόν. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο και θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τα πρωτόκολλά μας ανάλογα με τις ανάγκες με βάση τις οδηγίες των τοπικών αρχών υγείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μια «σταδιακή» προσέγγιση

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες εταιρείες, οι υπάλληλοι της Bayer σε εργοστάσια παραγωγής και ερευνητικά εργαστήρια εργάζονται επί τόπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας με αυξημένα πρωτόκολλα υγιεινής. σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να φτιάξετε ή να δοκιμάσετε ένα φάρμακο από το σπίτι, εκτός και αν εκτελείτε μια επιχείρηση “Breaking Bad” και αυτό απέχει πολύ από τον κόσμο της φαρμακευτικής.

Όμως οι υπάλληλοι που ασκούν κυρίως τη δουλειά τους στα γραφεία έχουν μεταβεί στο σπίτι. περίπου το 40% του εργατικού δυναμικού της Bayer στη χώρα καταγωγής του εργάστηκε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για αυτούς τους ανθρώπους, η Bayer «τακτοποίησε σταδιακά» μια επιστροφή στους σταθμούς εργασίας από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μόνο το 40% των χώρων εργασίας μπορεί να καταληφθεί κάθε φορά, είπε ο Siebenmorgen.

Πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση για την επιστροφή υπαλλήλων σε χώρους εργασίας.

Οι AbbVie, AstraZeneca και Bristol Myers Squibb ανέφεραν όλοι μια «σταδιακή προσέγγιση», καθοδηγούμενη από κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, για την επιστροφή του προσωπικού γραφείου στους συνήθεις χώρους εργασίας τους. Η Johnson & Johnson σχεδιάζει μια επιστροφή σε μια σειρά «κυμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here