Πάνος Λασκαρίδης: Σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου για τις υβριστικές δηλώσεις του εφοπλιστή [vid]


Απάντηση έδωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης αναφορικά με τη συνέντευξη του που κυκλοφόρησε σε διεθνή δημοσιογραφικό οργανισμό και στην οποία φέρεται να μιλά απαξιωτικά για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και την ελληνική σημαία.

Η δήλωση του κ. Πάνου Λασκαρίδη έχει ως ακολούθως:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ό, τι αφορά τις δικές μου απόψεις για τη ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και το διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ό, τι τέλος αφορά την εκτίμηση και το σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω γι’ αυτούς, τη Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Οι επίμαχες δηλώσεις του εφοπλιστή είχαν δημοσιοποιηθεί από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό European Investigative Collaboration (EIC) και συγκεκριμένα από τη δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο Black Trail, η οποία διερευνά τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές που μένουν ατιμώρητοι.

Στο απόσπασμα λοιπόν ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ακούγεται να λέει:

«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δε χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δε χρειάζονται το υπουργείο. Δε χρειάζονται την ΙΜΟ (International Maritime Organisation, η ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας παγκοσμίως), δε χρειάζονται τον πρωθυπουργό, μπορούν να χέ**** πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια αληθεια ειπε ο ανθρωπος,και αμεσως αντιδρασεις.Γιατι ο Μπομπολας[βλεπε μετρο] ο Μυτηλιναιος[φωτια στην Ευβοια και τωρα στα Γερανεια] ο Μαρινακης και αλλα καλα παιδια τον εχουν σε υποληψη;Για θεληματα τον εχουν,σιγα μη του δωσουν και αξια.Τελικα η δεξια σ’αυτη τη χωρα καταντησε κλωτσοσκουφι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ