Κορωνοϊός: Ασφυκτική πίεση για τα νοσοκομεία της Βρετανίας

Κορωνοϊός: Ασφυκτική πίεση για τα νοσοκομεία της Βρετανίας. Αυξημένη η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της Βρετανίας καθώς ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό έχει αυξηθεί. 

8.000 κλήσεις την ημέρα λαμβάνει το νοσηλευτικό προσωπικό στο Λονδίνο πλέον σχεδόν με την Boxing day να χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο πολυάσχολες στην ιστορία εργασίες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου. Η υπηρεσία έχουν προτρέψει τον κόσμο να καλέσει το 999 μόνο εάν υπάρξει σοβαρή έκτακτη ανάγκη. Την Κυριακή(27/12) καταγράφηκαν στο ΗΒ, περίπου 30.501 μολύνσεις και 316 θάνατοι.

Ωστόσο, η πραγματική κλίμακα των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι υψηλότερη, καθώς η Σκωτία δεν δημοσιεύει στοιχεία για τους θανάτους μεταξύ 24ης και 28ης Δεκεμβρίου, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία δεν παρέχει στοιχεία ούτε για περιπτώσεις ούτε για θανάτους κατά την ίδια περίοδο. Οι επικεφαλής της υγείας  έχουν δηλώσει ότι οι νοσοκομειακές υπηρεσίες δέχονται “έντονη πίεση” καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε τμήματα του ΗΒ, με τη νέα παραλλαγή να επιταχύνει την εξάπλωση. H Λονδρέζικη Υπηρεσία Ασθενοφόρων (LAS) έλαβε τόσες πολλές κλήσεις έκτακτης ανάγκης όσες και στο αποκορύφωμα του πρώτου κύματος του Covid-19. Οι 7.918 κλήσεις που ελήφθησαν από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου την Boxing day(26/12)  ήταν περισσότερες από 2.500 την ίδια ημέρα πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του BBC σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου την Κυριακή το πρωί, τα πληρώματα ασθενοφόρων περίμεναν συνήθως σχεδόν έξι ώρες για να παραδώσουν τους ασθενείς στο προσωπικό. Ένας νοσοκόμος είπε στο BBC ότι μερικοί ασθενείς είχαν υποβληθεί σε θεραπεία σε θυρίδες ασθενοφόρων λόγω έλλειψης κρεβατιών. Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου (LAS) ανέφερε ότι η ζήτηση είχε αυξηθεί “κατακόρυφα” τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ παρόμοιες πιέσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλα μέρη της νότιας Αγγλίας. Τμήματα του Έσσεξ έχουν καταγράψει τα υψηλότερα εβδομαδιαία ποσοστά κρούσματος κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here