Ν. Κορέα κορωνοϊός: Πτώση δημοτικότητας του Moon Jae-in

Ν. Κορέα κορωνοϊός: Πτώση δημοτικότητας του Moon Jae-in εν μέσω αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα- και οι επικρίσεις  για την αργή προμήθεια εμβολίων από την κυβέρνησή του, έχουν ενταθεί.

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι τα ποσοστά αποδοκιμασίας του άγγιξαν το 59,7%, ενώ 6 στους 10 Νοτιοκορεάτες πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επείγουσα ανάγκη έναντι της ασφάλειας όσον αφορά τα εμβόλια COVID- 19 και ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. Ο Πρόεδρος της Νοτίου Κορέας  αντιμετώπισε αυξανόμενη δημόσια πίεση σχετικά με τα σχέδια προμηθειών εμβολίων COVID-19, καθώς η χώρα πασχίζει να συγκρατήσει ένα τρίτο κύμα πανδημίας, αναφέροντας τη δεύτερη υψηλότερη ημερήσια σειρά κρουσμάτων.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν εκφράσει ανησυχία για τις αντιλήψεις του κόσμου που θεωρούν το πρόγραμμα εμβολιασμού παγκόσμιο ανταγωνισμό, τονίζοντας αντ’ αυτού τη σημασία της επιβεβαίωσης της ασφάλειας των εμβολιασμών. Οι Αμερικανικές Δυνάμεις της Κορέας (USFK) ανέφεραν ότι θα αρχίσουν να χορηγούν τα εμβόλια και ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα περιοριστούν σε εργαζομένους στην ιατρική περίθαλψη  και σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής (μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης). Ο Πρωθυπουργός  Chung Sye-kyun δήλωσε ότι οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει περίπου 8.000 από τις 10.000 πρόσθετες νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς με COVID-19 με τη βοήθεια ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η Σεούλ και οι γύρω περιοχές της έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 4 ατόμων από την 23η Δεκεμβρίου έως την 3η Ιανουαρίου, και τόσο οι ιδιοκτήτες εστιατορίων όσο και οι πελάτες τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και 3 εκατομμύρια γουόν (2.700 δολάρια) σε πρόστιμα για παραβίαση της εντολής. Οι αρχές έχουν επίσης κλείσει όλα τα θέρετρα σκι και τα χειμερινά τουριστικά σημεία σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here