Παγώνη: Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν τον Ιανουάριο

Παγώνη: Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν τον Ιανουάριο. Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠκαλεσμένη στο Σκαϊ δήλωσε πως: ” Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων. Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα” σημείωσε,  διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

“Δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού”, βεβαίωσε η κ. Παγώνη, προσθέτοντας ότθ “Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%”

 

Η κ. Παγώνη τόνισε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς γιατί το δεκαήμερο θα δείξει εάν οι δείκτες -που αυτή τη στιγμή είναι μειωμένοι- θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ. “Οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο. Είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες” εξήγησε. “Θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι 2 οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση», κατέληξε η γιατρός.

Παράλληλα επεσήμανε πως “είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο”, ενώ ολοκληρώνοντσς διαβεβαίωσε πως «μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here