Σκληρή απάντηση Χαφτάρ σε Ακάρ: «Θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης»

Δεν άφησε αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις ο Χαλιφά Χαφτάρ.

Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίσσεται η Λιβύη ανάμεσα στον Χαλιφά Χφτά και την Τουρκία, με τον στρατιωτικό ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού να… πετάει το γάντι στου Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ, ο οποίος βρέθηκε στη Λιβύη για να επιθεωρήσει τα τουρκικά στρατεύματα, απείλησε ανοιχτά τις δυνάμεις Χαφτάρ, τονίζοντας με εριστικό τρόπο, πως «δεν θα έχετε μέρος να κρυφτείτε»!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χασάν Σίβρι, ο στρατηγός Χαφτάρ απάντησε, «Η απάντησή μας στο πεδίο θα είναι σκληρή», ενδεικτικής του κλίματος που επικρατεί πλέον στη Λιβύη.

Πριν της εριστικής απάντησης Ακάρ, ο Χαφτάρ είχε δηλώσει πως: «Η ανεξαρτησία δεν αξίζει όσο ο τουρκικός στρατός καταλαμβάνει τμήματα της χώρας μας».

Ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης τόνισε ότι «πρέπει να φύγει και αυτό θα γίνει είτε ειρηνικά είτε με πόλεμο», και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία απορρίπτει την ειρήνη στη Λιβύη», αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα albayan.ae, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν την επιμονή της Τουρκίας στον πόλεμο και την αυταπάτη ότι θα επιτύχει τα όνειρα της επέκτασής της για τον έλεγχο των πετρελαϊκών πηγών προκειμένου να καρπωθεί από τον πλούτο και την οικονομία μας και κατόπιν να διεισδύσει στα βάθη της Αφρικής», τόνισε ο Χαφτάρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here