Σχέση δώρα: Τι σημαίνουν τα δώρα στη γλώσσα της αγάπης

Σχέση δώρα: Τι σημαίνουν τα δώρα στη γλώσσα της αγάπης. Ο συγγραφέας του βιβλίου “Οι πέντε γλώσσες της αγάπης”, περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους οι ρομαντικοί σύντροφοι εκφράζουν την  αγάπη τους. 

Ας κάνουμε μία σύντομη επισκόπηση:

  1. Φυσική αφή, που σημαίνει ότι δείχνουμε και δεχόμαστε αγάπη μέσω θετικού αγγίγματος όπως το να κρατιόμαστε από χέρια, να αγκαλιαζόμαστε, να φιλιόμαστε, ακόμα και να κάνουμε σεξ.
  2. Ποιοτικός χρόνος, που σημαίνει ότι πρέπει να περνάμε σημαντικό χρόνο με τον σύντροφό μας και να αισθανόμαστε αγαπημένοι. Αυτός ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να κυμαίνεται από τη συνομιλία, το δείπνο μέχρι τη μεγάλη βόλτα.
  3. Πράξεις εξυπηρέτησης, που μεταφράζονται μέσω της φροντίδας (μαγείρεμα ή καθαριότητα)
  4. Λέξεις επιβεβαίωσης, που σημαίνει ότι περισσότερο από οτιδήποτε νιώθουμε αγαπημένοι ή δείχνουμε την αγάπη μας μέσα από προφορικούς επαίνους, κομπλιμέντα και εκφράσεις αγάπης.
  5. Δώρο, που σημαίνει ότι “μιλάμε” την αγάπη μας μέσα από δώρα (από συμβολικά  μέχρι εκπλήξεις)

Από όλες τις ερωτικές γλώσσες, η πράξη της δωρεάς είναι αναμφισβήτητα η πιο συχνά παρεξηγημένη. Σε ορισμένους, μπορεί να φαίνεται άπληστο ή σαν ο παραλήπτης να είναι προσκολλημένος σε αντικείμενα έναντι της ίδιας της αγάπης. Αυτό δεν ισχύει. Εάν εσείς ή η γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας είναι δώρα, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε αγαπημένοι ή ότι δείχνετε αγάπη με ένα απτό στοιχείο, λέει ο Williams. Είτε αυτό το αντικείμενο είναι ένα μικροσκοπικό μπιχλιμπίδι από ένα κατάστημα οικονομικό, ή ένα ιστιοφόρο…δεν έχει σημασία. Μεταφέρετε το ίδιο μήνυμα: Σκεφτόμουν εσάς όταν το είδα. Είσαι πάντα στο μυαλό μου.

Υπό αυτήν την έννοια, ο Ουίλιαμς εξηγεί ότι η πραγματική έννοια του δώρου δεν είναι υπερβολή, είναι συναισθηματικότητα. Ένα άτομο που αισθάνεται ότι το αγαπούν μέσω αυτών των αντικειμένων μπορεί να λατρέψει το δώρο, όσο μικρό, περισσότερο από ένα άλλο που μιλά μια διαφορετική γλώσσα αγάπης. Κάθε φορά που το βλέπουν, θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι τους αγαπούν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here