Βιοιατρική Χειρουργική : Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων


Χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και παρουσιάστηκε εδώ στο ObesityWeek 2015, το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που επικεντρώθηκε στη βασική επιστήμη, την κλινική εφαρμογή και πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας. Το εβδομαδιαίο συνέδριο παχυσαρκίας διοργανώνεται από την Αμερικανική Εταιρεία Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής (ASMBS) και την Κοινωνία Παχυσαρκίας.

Περισσότεροι από 2.000 ασθενείς που εγγράφηκαν στη μελέτη Διαχρονικής Αξιολόγησης της Βαριατρικής Χειρουργικής (LABS) 2 συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τη σεξουαλική επιθυμία, τη δραστηριότητα και την ικανοποίηση και τον αντίκτυπο της σωματικής τους υγείας στη σεξουαλική λειτουργία ένα μήνα πριν και σε καθένα από τα πέντε χρόνια μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Σχεδόν το 80 τοις εκατό των μελετών ήταν γυναίκες.

Βελτιωμένη η σεξουαλική ζωή μετά την επέμβαση

  • Το πρώτο έτος μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς ανέφεραν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικής επιθυμίας και δραστηριότητας και μεγαλύτερη ικανοποίηση με τη σεξουαλική λειτουργία, καθώς και μειωμένους περιορισμούς στη σεξουαλική δραστηριότητα που σχετίζονται με τη σωματική υγεία. Μέχρι το πέμπτο έτος, όλα τα μέτρα σεξουαλικής λειτουργίας παρέμειναν σημαντικά βελτιωμένα μετά τη χειρουργική επέμβαση (51,8% έναντι 31,5% των γυναικών και 58,3% έναντι 27,5% των ανδρών, ήταν μέτρια έως πολύ ικανοποιημένη με τη σεξουαλική λειτουργία) και 39 τοις εκατό των γυναικών και 55 τοις εκατό των ανδρών ήταν σεξουαλικά ενεργό πιο συχνά.

Τα οφέλη της στις γυναίκες

  • Μεταξύ των γυναικών, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μεγαλύτερες μειώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης και μεγαλύτερη απώλεια βάρους μετά τη χειρουργική επέμβαση, σχετίζονται με τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης. Για άνδρες, νεότερη ηλικία, μη λευκή φυλή, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μεγαλύτερη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, διακοπή της αντικαταθλιπτικής φαρμακευτικής αγωγής, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων και χρήση υπερτασικών φαρμάκων μετά τη χειρουργική επέμβαση που σχετίζονται με τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίηση.

Συμπεράσματα μελέτης

  • Οι άνθρωποι γενικά δεν θεωρούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία ως κατάσταση που σχετίζεται με την παχυσαρκία, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι βελτιώσεις στη σεξουαλική ζωή είναι ένα επιπλέον όφελος που υπερβαίνει την απώλεια βάρους και τη βελτίωση άλλων παθήσεων και παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Ακολουθεί  βίντεο για το σεξ και την παχυσαρκία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ