ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας θέλει να είναι πανέτοιμος για τη δεύτερη φορά Αριστερά


Να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος και να είναι έτοιμος σε περίπτωση μίας πιθανής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν αυτή διεξαχθεί, φιλοδοξεί Αλέξης Τσίπρας, που επιχειρεί να οικοδομήσει ένα ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα πάνω στη βάση των σχεδίων που παρουσιάζει το κόμμα τους τους τελευταίους μήνες.

Στη πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε απότομα από το «σύννεφο» στο οποίο βρίσκονταν προεκλογικά, την περίοδο του αντιμνημονιακού αγώνα. Οι δανειστές αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να υποχωρήσουν μπροστά στις απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα και το αποτέλεσμα ήταν το λεγόμενο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Πλέον, έχοντας την εμπειρία της διακυβέρνησης και γνωρίζοντας τους διεθνείς συσχετισμούς δύναμης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχει δώσει την εντολή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα βρίσκεται μεν στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων απόψεων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα είναι πάνω από όλα ρεαλιστικό, βασισμένο στις πραγματικές δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Στη Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πανδημία, ακόμα και αν σταδιακά εξαφανιστεί, θα αφήσει πίσω της ανεξίτηλα τα καταστροφικά της σημάδια στην οικονομία και τη κοινωνία. Το ίδιο, λένε, ότι θα κάνουν και οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει ότι μία πιθανή κυβέρνηση τους, θα πρέπει να βοηθήσει στην αναστήλωση της χώρας.

Στη παρούσα φάση, υπάρχει η εκτίμηση ότι η χώρα δεν κινδυνεύει με νέα μνημόνια. Αντίθετα, πιστεύουν ότι με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρχουν την επόμενη εξαετία, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει εντελώς πρόσωπο.

«Ναυαρχίδα» του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το σχέδιο «Ελλάδα+», που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες και επί της ουσίας αποτελεί την πρόταση για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει στους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι συγκρούονται δύο εντελώς διαφορετικά σχέδια. Το ένα, του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρο του τους πολλούς και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, το οποίο και θα στηρίζεται στη προστασία της εργασίας με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αύξηση των μισθών. Από την άλλη, το σχέδιο της ΝΔ που βασίζεται στη μείωση της φορολογίας στα κέρδη και στα υψηλά εισοδήματα, στη διάλυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στη μείωση των κοινωνικών δαπανών και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με μείωση μισθών και αύξηση του χρόνου εργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ