Υγιή μαλλιά: Οι τρεις κανόνες για δυνατά μαλλιά που πρέπει πάντα να ακολουθείς

Πριν αρχίσετε να αισθάνεστε απελπισία, μιας και θα πουλούσατε πιο εύκολα την ψυχή σας από την ισιωτική σας, σκεφτείτε ότι ακόμη και τα σπασμένα μαλλιά μπορούν να αναβιώσουν και να ζήσουν ημέρες δόξας, με μερικές απλές και μικρές προσαρμογές στη ρουτίνα σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Τα πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά απέχουν μόλις 3 tips από εσάς!

 

ΚΑΝΟΝΑΣ # 1

Να λούζεστε πιο σπάνια

 

Το νερό κάνει τα μαλλιά να διογκώνονται από το εσωτερικό, και δημιουργεί το γνωστό σε όλες, φριζάρισμα. “Όταν αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά, δηλαδή η συχνή κατ’ εξακολούθηση επαφή με το νερό, το μόνο που σας προσφέρει είναι φριζάρισμα και θραύση, δηλαδή σπασμένη τρίχα”, όπως λέει ο χημικός αισθητικός Randy Schueller. Και προσθέτει: “Μην πλένεις τα μαλλιά σου περισσότερο από όσο πρέπει. Όποτε μπορείς να παραλείψεις μια μέρα, αυτό είναι υπέροχο.”

 

ΚΑΝΟΝΑΣ # 2

“Στεγανοποιήστε” την τρίχα πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν

 

Τις ημέρες που πλένετε τα μαλλιά σας, προσθέστε ένα pre-wash conditioner – ναι, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί στη ρουτίνα σας. Λειτουργεί σαν ένα στεγανοποιητικό, “εξομαλύνοντας την υφή των μαλλιών πριν τα βρέξετε, ώστε να υπάρχει λιγότερη ζημιά”, όπως λέει ο χημικός αισθητικός Ni’Kita Wilson, ο οποίος το συνιστά αυτό για όλους τους τύπους μαλλιών, καθώς προστατεύει επίσης από την τριβή που δημιουργείται από το μασάζ που γίνεται με το σαμπουάν όταν λούζεστε. Όπως εξηγεί: “Όταν τα μαλλιά σας τρίβονται μαζί, οι άκρες ξεφτίζουν και λεπταίνουν”.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ # 3

Αντικαταστήστε την πετσέτα με το αγαπημένο σας T-shirt

 

Κι όμως! Δε σας κάνουμε πλάκα: Το αγαπημένο βαμβακερό σας T-shirt είναι πιο απαλό, και άρα πιο κατάλληλο, για τα μαλλιά σας από μια πετσέτα για στέγνωμα. Γι’ αυτό οι κορυφαίοι κομμωτές, συμπεριλαμβανομένου του Mark Townsend, σημειώνουν: «Δεν ταλαιπωρούν την επιδερμίδα του κεφαλιού σας τόσο πολύ, οπότε δεν χρειάζεται να δουλέψετε τόσο σκληρά με τα μαλλιά σας για να τα κάνετε να φαίνονται υγιή».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here