Ρυτίδες μέτωπο: Πώς να απαλλαγείτε από τις λεπτές γραμμές

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να καθυστερήσετε – ή ακόμα και να βελτιώσετε – την εμφάνιση των ρυτίδων.

 

Τι προκαλεί τις ρυτίδες στο μέτωπο;

  • Οι ρυτίδες στο μέτωπο μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. Εάν έχετε ένα εξαιρετικά εκφραστικό πρόσωπο, τότε μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε ρυτίδες στο μέτωπο. Αυτό συμβαίνει λόγω του μετωπιαίου μυός – όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο περισσότερο το δέρμα αναγκάζεται να τεντωθεί και να συσταλεί, οδηγώντας τελικά σε ρυτίδες.

 

  • Η θέση ύπνου σας μπορεί επίσης να ευθύνεται για την πρώιμη ανάπτυξη των ρυτίδων στο μέτωπο. Εάν τείνετε να ξαπλώνετε μπρούμυτα με το πρόσωπό σας πιεσμένο στο μαξιλάρι σας, τότε διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσετε ρυτίδες στο μέτωπό σας.

 

  • Επιπλέον, η φωτογήρανση είναι μια από τις κύριες αιτίες των πρόωρων ρυτίδων. Όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, διαλύει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης μέσα στο δέρμα, οδηγώντας σε χαλάρωση και ρυτίδες.

 

  • Τέλος, δεν αποτελεί μυστικό ότι το κάπνισμα δεν είναι καλό για την υγεία σας, αλλά είναι επίσης ένας τεράστιος παράγοντας για την ανάπτυξη των ρυτίδων. Όταν καπνίζετε, τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα συστέλλονται, μειώνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό αναγκάζει το δέρμα να σταματήσει να εκκρίνει ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και εμφάνιση λεπτών γραμμών.

 

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες του μετώπου

Εάν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο μέτωπό σας, μην ανησυχείτε – το άγχος σίγουρα δε θα σας βοηθήσει! Θα εξηγήσουμε ακριβώς πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μέτωπο για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό.

 

Λάδι προσώπου

Ένα καταπραϋντικό λάδι προσώπου θα ενυδατώσει το δέρμα και μπορεί να δώσει μια αίσθηση πιο φρέσκιας και ενυδατωμένης επιδερμίδας.

Ασκήσεις προσώπου

Ανακαλύψαμε ένα είδος άσκησης που δε συνεπάγεται τη μεταφορά μας στο γυμναστήριο! Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, ειδικά στο μέτωπο.

Ενυδάτωση SOS

Το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να επιδεινώσει την εμφάνιση ρυτίδων στο μέτωπο. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε ημέρα για να διατηρείτε όλα τα κύτταρα στο σώμα σας επαρκώς ενυδατωμένα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here