Εμβόλιο Κορωνοϊού Ελλάδα: Αύριο Τρίτη ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στην περιφέρεια

Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 σε 4 Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00. Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, έως τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 419.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου άλλες  333.450 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει 1.255.800.

Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν 240 χιλ. δόσεις του εμβολίου της Moderna μετά την έγκριση του ΠΟΥ. Επίπλεον θα προστεθούν από την AstraZeneca 500 χιλ. δόσεις τέλος Ιανουαρίου, 800 χιλ. δόσεις τον Φεβρουάριο, 1,5 εκατ. τον Μάρτιο και 2,2 εκατ. τον Απρίλιο. Σε αυτές θα προστεθούν και οι παραδόσεις από τις άλλες τρεις εταιρίες.

Ο γενικότερος εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και εως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση για υγειονομικούς και τότε θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

1 εβδομάδα πριν τουλάχιστον θα ανοίξει η πλατφόρμα. Η διαδικασία εμβολιασμού έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει την προτεραιοποίηση. Κανείς δεν μπορεί να εμβολιαστεί από το παράθυρο. Έχουμε αναπτύξει τις δικλείδες ασφαλείας και έχουμε ενεργοποιήσει την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Επίσης, οι πολίτες που θα εμβολιάζονται με την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης θα λαμβάνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για δική τους αποκλειστικά χρήση που θα περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here