Κορωνοϊός μόλυνση: Χαμηλό το ποσοστό σε όσους λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία

Κορωνοϊός μόλυνση: Το ποσοστό της λοίμωξης από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2) είναι 0,68% μεταξύ των ασθενών που λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology.

Ο Carlo Aschele, MD, Ph.D., από το Ospedale Sant’Andrea στη La Spezia της Ιταλίας και οι συνεργάτες του υπολόγισαν το ποσοστό μόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ ασθενών που έλαβαν αντικαρκινική θεραπεία σε 118 ιατρικές μονάδες ογκολογίας που συνδέονται με το Collegio Italiano dei Primari Oncologi Medici Ospedalieri στην Ιταλία. Τα δεδομένα συμπεριλήφθηκαν για 59.989 ασθενείς που έλαβαν ογκολογική θεραπεία μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 4 Μαΐου 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 406 από τους ασθενείς (0,68%) ανέπτυξαν COVID-19 και είχαν θετικό αποτέλεσμα δοκιμής αλυσιδωτής ρινοφαρυγγικής πολυμεράσης. Οι περισσότεροι μολυσμένοι ασθενείς (83%) ήταν συμπτωματικοί και το 77% χρειάστηκε νοσηλεία. Ο πιο συνηθισμένος όγκος ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα (22%) και η πιο αντιπροσωπευτική θεραπεία κατά του όγκου ήταν η χημειοθεραπεία (62%). Σε σύγκριση με τον γενικό ιταλικό πληθυσμό κατά την ίδια χρονική περίοδο, το ποσοστό μόλυνσης ήταν υψηλότερο και ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών.

“Από κλινική άποψη, η χαμηλή πιθανότητα μόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ αυτών των ασθενών (<1%) υποστηρίζει τη συνέχιση των περισσότερων ογκολογικών θεραπειών στο ανοσοενισχυτικό και μεταστατικό περιβάλλον”, γράφουν οι συγγραφείς. “Με βάση τα παρόντα δεδομένα, η καθυστέρηση της ενεργού αντικαρκινικής θεραπείας για την αποφυγή μετάδοσης SARS-CoV-2 δεν πρέπει να συνιστάται τακτικά.”

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here