Κορονοϊός: Δραματική πρόβλεψη για τους νεκρούς στην Ελλάδα – Τι θα κρίνει την πορεία μέχρι τον Απρίλιο

Δραματικές προβλέψεις για τους νεκρούς από κορονοϊό στην Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο σε σχέση με την τήρηση ή μη των μέτρων κάνει το Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Institute for Health Metrics and Evaluation αν υπάρξει τήρηση των μέτρων, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και αν υπάρξει αύξηση της χρήσης μάσκας ο αριθμός των νεκρών μέχρι τον Απρίλιο θα ανέλθει σε 12.300.

Κατά την εκτίμηση του ινστιτούτου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μάσκα φοράει το 89% του πληθυσμού.

Αν, όμως, το ποσοστό αυτό αυξηθεί στο 99% μέχρι τον Απρίλιο ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα θα ανέλθει σε 11.528.

Στην περίπτωση κατά την οποία προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός τότε ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τα μοντέλα του ινστιτούτου που παρουσιάζει η Καθημερινή, θα ανέλθει στους 11.722 νεκρούς από κορονοϊό.

Στο δυσοίωνο σενάριο, όμως, που θέλει τα μέτρα να χαλαρώνουν, ο αριθμός των θανάτων θα εκτοξευτεί, βάσει των προβλέψεων του ινστιτούτου, στους 19.107 μέχρι τον επόμενο Απρίλιο.

Τα κρούσματα της Δευτέρας

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 342 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 135.456 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

Παράλληλα τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 53 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό από την έναρξη της επιδημίας στους 4.606 με τη διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν να είναι τα79 έτη.

Όσο για τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυτός είναι 469 (68.0% άνδρες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here