Ινδία covid-19: Έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν [pic,vid]

Ινδία covid-19: Έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν Οι ινδικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι βρήκαν 6 άτομα που επέστρεψαν από τη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες θετικά sτο νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού, εξαιτίας του οποίου  έχει προκληθεί κύμα πανικού και κλείσιμο των συνόρων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι 6 ασθενείς έχουν απομονωθεί, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας σε δήλωσή του. “Οι στενές επαφές τους έχουν τεθεί και αυτές σε καραντίνα”, ανέφερε η δήλωση. Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα, η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου 150.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δεύτερο δημοφιλέστερο έθνος του κόσμου. 16,432 νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα.

Η Ινδία έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι το τέλος του μήνα αλλά περίπου 33.000 επιβάτες είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις από τα τέλη Νοεμβρίου, προτού τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση, ανέφερε το υπουργείο. Από αυτές τις αφίξεις, 114 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και τα δείγματά τους ελέγχονταν για τη νέα παραλλαγή, η οποία έχει εντοπιστεί σε μέρη της Ευρώπης και της Ασίας, ανέφερε το υπουργείο.

Οι υγειονομικές αρχές αναμένουν να ξεκινήσουν εκστρατεία εμβολιασμού για περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους στις αρχές του επόμενου μήνα. Η Ινδία είναι πιθανό να εγκρίνει το εμβόλιο που αναπτύσσεται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων της Ινδίας (CDSCO) εξέτασε για πρώτη φορά τις 3 αιτήσεις στις 9 Δεκεμβρίου και αναζήτησε πληροφορίες από όλες τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ορού της Ινδίας (SII).

Η Ινδία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο, θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των πολιτών του τον επόμενο μήνα και εξετάζει επίσης αιτήσεις χορήγησης άδειας για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για εμβόλια από την Pfizer και την τοπική εταιρεία Bharat Biotech.

Έξι νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην  Ινδία 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here