Ισπανία Ληξιαρχεία: Σε λίστα όσοι αρνούνται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού [pic, vid]

Ισπανία Ληξιαρχεία: Σε λίστα όσοι αρνούνται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η Ισπανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μητρώο ατόμων που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και να το μοιραστούν με άλλα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό. Ο Salvador Illa ανέφερε ότι ο κατάλογος δεν θα είναι προσβάσιμος στο κοινό ή στους εργοδότες. Και πρόσθεσε ότι ο τρόπος για να νικήσουμε τον ιό είναι “να εμβολιαστούμε όλοι- όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο”. Σε συνέντευξη στην τηλεόραση La Sex, ο κ. Illa τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός. “Αυτό που θα γίνει είναι ένα μητρώο, το οποίο θα μοιραστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με τους ανθρώπους που τους προσφέρθηκε και απλά το απέρριψαν”. Ο κ. Illa είπε ότι οι περιφερειακές αρχές θα επικοινωνούσαν με τους ανθρώπους όταν θα ήταν η σειρά τους να εμβολιαστούν.

“Όσοι αποφασίζουν να μην εμβολιαστούν, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι λάθος, είναι εντός των δικαιωμάτων τους”, ανέφερε σε δημοσιογράφους. “Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τις αμφιβολίες. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, είναι ο τρόπος εξόδου από αυτή την πανδημία”. Οι άνθρωποι που έχουν καταλήξει εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ανέρχονται στις 50,000. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Ισπανία βρίσκεται υπό απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο, μεταξύ 23:00 και 06:00, μέχρι τις αρχές Μαΐου. Σε πολλά μέρη, οι άνθρωποι επιτρέπεται να βρίσκονται έξω μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να εργαστούν, να αγοράσουν φάρμακα ή να φροντίσουν ηλικιωμένους ή παιδιά.

Πρόσθεσε: “Όσοι λαμβάνουν θεραπεία την οποία αρνούνται για οποιονδήποτε λόγο, θα καταγραφούν στο μητρώο… ότι δεν υπάρχει σφάλμα στο σύστημα, να μην έχει δοθεί σε αυτό το άτομο η δυνατότητα να εμβολιαστεί.” Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το ποσοστό των ατόμων που δήλωσαν ότι δεν θα λάβουν το εμβόλιο μειώθηκαν από 47% σε 28%.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here