Επιδότηση ενοικίου και επίδομα παιδιών: Δείτε ποιους αφορά

Τη επιδότηση ενοικίου ή στεγαστικού για πάνω από 300.000 οικογένειες και τη διεύρυνση διεύρυνση του επιδόματος παιδιού, που έφτασε να χορηγείται σε 900.000 οικογένειες, προανήγγειλε τη Δευτέρα (19/11/2018) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Αυτοί που μιλούν για παροχολογία, θα γελοιοποιηθούν, ψηφίζοντας όλα τα θετικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, μεταξύ τους την για πρώτη φορά επιδότηση ενοικίου ή στεγαστικού για πάνω από 300.000 οικογένειες, τη διεύρυνση του επιδόματος παιδιού, που έφτασε να χορηγείται σε 900.000 οικογένειες και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Μην χάσετε τη Βουλή αυτόν το μήνα», δήλωσε η κυρία Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Επιδότηση ενοικίου: «Γίνεται, για πρώτη φορά, μετά το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, όταν είχαμε δώσει επιδότηση στέγης σε 20.000 … σήμερα το διευρύνουμε … θα δώσουμε σε πάνω από 300.000 οικογένειες επιδότηση ενοικίου, ίσως φτάσουμε τις 340.000. Αφορά επιδότηση από 70 ευρώ έως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Εάν η οικογένεια δεν έχει ενοίκιο, αλλά στεγαστικό δάνειο, τα λεφτά θα πιστώνονται κατευθείαν στην τράπεζα για τη μηνιαία δόση. Είναι ένα πολύ μεγάλο μέτρο, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα επιδότησης στέγασης … μπαίνει σε νέα βάση η πολιτική για την κατοικία. Θα έχουμε και άλλα μέτρα» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναπηρία: «Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα δίνει τα προνοιακά επιδόματα», είπε η κυρία Φωτίου, διευκρινίζοντας ότι ήταν πάγιο αίτημα να υπάρξει ίδια ημέρα για όλους τους ανάπηρους στην Ελλάδα που θα παίρνουν το προνοιακό τους επίδομα.

«Αυτό θα το καταφέρουμε σε πανελλήνια κλίμακα», όπως τόνισε. «Στην αρχή, θα είναι δίμηνη, μετά θα γίνει κάθε μήνα» αποσαφήνισε. Επίσης, «καταργούμε το 46ευρο για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και εισάγουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας, ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία των αναπήρων», ενώ «κάναμε 145 τις μη αναστρέψιμες αναπηρίες … από 35, που σημαίνει ότι δεν θα ξαναπάει σε ΚΕΠΑ ένας δικαιούχος».

Επίδομα παιδιού: «Συνδέουμε ευθέως όλες τις παροχές και τις πολιτικές μας με το δημογραφικό πρόβλημα … Τα επόμενα δύο χρόνια, χρηματοδοτούμε νέες θέσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με voucher, ώστε να μην είναι κανένα παιδί εκτός. «Με το νέο ενιαίο επίδομα παιδιού, που εφαρμόσαμε ψηφιακά το 2018 και το κάναμε 70 ευρώ από 40 ευρώ ανά παιδί, έχουμε αύξηση από τις 800.000 οικογένειες που το έπαιρναν σε 900.000 οικογένειες, μέσα σε έναν χρόνο … ενώ, μέχρι τώρα, δίνονταν με άδικο τρόπο 650 εκατ. ευρώ, τώρα δίνεται πάνω από 1 δισ. ευρώ και το ποσό αυξάνεται συνεχώς, γιατί οι γονείς βλέπουν ένα επίδομα που έχει σημασία και το παίρνουν με απλό, ψηφιακό τρόπο».

Αναφορικά με τους Ρομά, η κυρία Φωτίου δήλωσε: «Ανοίγουμε υπηρεσίες για τους Ρομά στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων, αυξάνουμε το προσωπικό … βάζουμε και κέντρα για τους Ρομά, με προσωπικό εξειδικευμένο … δεν θα υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας, καθώς θα μιλάνε ρομανί, θα είναι δικοί τους άνθρωποι».

«Τα δέκα μέτρα, που προωθούνται προς ψήφιση και υλοποίηση και αλλάζουν τη ζωή μας, είναι κοστολογημένα, εγκεκριμένα από τους δανειστές, δεν δημιουργούν δημοσιονομικά προβλήματα το 2019 … δεν έχουν καμία σχέση με άκριτες παροχές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που “έριξαν το καράβι έξω”» τόνισε η κυρία Φωτίου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here