Αυτοφροντίδα: Τα χαρακτηριστικά αυτών που εμπιστεύονται τον εαυτό τους

Αυτοφροντίδα: Τα χαρακτηριστικά αυτών που εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας δεν προϋποθέτει ότι θα είστε ικανοί για οτιδήποτε.

Αντίθετα, σημαίνει ότι έχουμε την αντίληψη ότι η αυτοεκτίμηση υπερβαίνει τις εξωτερικές συνθήκες. Όταν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας είναι επειδή αισθάνεστε αυτοαγάπη, εκτιμάτε ποιος είστε με ελαττώματα και αρετές και αισθάνεστε ικανός να επιμείνετε ή να σταματήσετε εάν είναι απαραίτητο.

Η αυτοπεποίθηση σας φέρνει σε μια πρακτική στάση στη ζωή. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυσκολίες και για αυτό δεν είστε πρόθυμοι να προσθέσετε νέα μικρά προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή . Μην μπερδεύεστε με σκόνη στο χαλί, γυαλιστερά ασημικά ή κακές καιρικές συνθήκες. Ξέρεις πώς να ξεχωρίζεις τι είναι σχετικό από αυτό που δεν είναι. Είναι σχετικά εύκολο για εσάς να προσδιορίσετε τι θέλετε. Μόλις το καταλάβετε, εστιάζετε τις προσπάθειές σας για να το επιτύχετε και μη επιτρέποντας να σας  αποσπούν την προσοχή στους υπόλοιπους. Είστε συνηθισμένοι να παλεύετε για αυτό που θέλετε και σας αρέσει να το κάνετε.

Εάν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, γνωρίζετε ότι ο στόχος είναι εξίσου σημαντικός με κάθε ένα από τα βήματα που κάνετε για να τον επιτύχετε. Βγήκατε από τη ζωή σας ότι “το τέλος δικαιολογεί τα ενδιάμεσα” επειδή γνωρίζετε ότι αυτά τα μέσα είναι εξίσου σημαντικά με το τέλος. Απολαμβάνετε το δρόμο και όχι μόνο το τέλος του ταξιδιού. Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε δύσκολους τύπους στην επικοινωνία. Ξέρετε πώς να πείτε τι σκέφτεστε και νιώθετε, την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο. Εάν μείνετε ήσυχοι, το κάνετε από σύνεση και όχι ως τρόπο αποθήκευσης ή χειραγώγησης. Εάν μιλάτε, έχετε σκεφτεί τι να πείτε και το κάνετε λαμβάνοντας υπόψη το πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά σας. Δεν έχετε απώτερα κίνητρα με λόγια. Σέβεστε τις γνώμες των άλλων όπως ακριβώς κάνετε και με τις δικές σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here