Εγκρίθηκε στο ΣτΕ η μεταφορά αρμοδιοτήτων για τα ζώα συντροφιάς


Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας μεταφέρονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., αρχικά το τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς και λοιπών ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης, μετονομάζεται σε «τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς».

Η μεταφορά αυτή αφορά το σύνολο των θέσεων του προσωπικού του μεταφερόμενου τμήματος, καθώς και εκείνες τις αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων συντροφιάς, καταφυγίων ζώων συντροφιάς και χώρων εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. και έκανε μόνο μια επισήμανση ότι «το τμήμα που μεταφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ενταχθεί στον οργανισμό του υπουργείου Εσωτερικών προς το οποίο μεταφέρεται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ