Ιερουσαλήμ: Επίθεση με μαχαίρι από Παλαστίνιο- Δύο Ισραηλινοί τραυματίες, νεκρός ο δράστης


Ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι δύο Ισραηλινούς, ανάμεσά τους έναν στρατιώτη, και στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά σε μια περιοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ που ήταν το επίκεντρο διαδηλώσεων των Παλαιστινίων, σύμφωνα με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom, ανέφερε πως δύο άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ένας σοβαρά και ένας ελαφρά.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Zaka, η οποία έστειλε επίσης ένα πλήρωμα στο σημείο, επιβεβαίωσε πως ο φερόμενος ως επιτιθέμενος σκοτώθηκε. Η αστυνομία είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχε «εξουδετερωθεί».

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, όπου πιθανές εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις και συνέβαλαν ώστε να ξεσπάσουν εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και μαχητές της Γάζας επί 11 ημέρες.

Ο στρατός δήλωσε πως ένας από τους τραυματίες είναι στρατιώτης. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται, φορώντας στολή της αεροπορικής δύναμης του Ισραήλ, με ένα μαχαίρι σφηνωμένο στην πλάτη καθώς γονατίζει στο έδαφος και δέχεται τη φροντίδα των γιατρών.

Η ένταση έχει αυξηθεί στη Σεΐχ Τζάρα και στο Τέμενος Αλ-Άκσα στη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου οι ισραηλινές αστυνομικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες συνέβαλαν ώστε η ισλαμική Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, να εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου τηρείται σήμερα για τέταρτη μέρα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την περιοχή για συνομιλίες με τους ηγέτες του Ισραήλ, των Παλαιστινίων, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ