Κάνναβη και σεξ: Ποιες είναι οι επιπτώσεις

Κάνναβη και σεξ: Ποιες είναι οι επιπτώσεις. Από το 2020, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών ζουν σε πολιτείες όπου η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα. Είναι απολύτως νόμιμη σε 11 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, και για ιατρική χρήση σε άλλες 28.

Η χρήση της παραμένει εντελώς παράνομη μόνο σε 11 πολιτείες. Είναι επίσης αρκετά δημοφιλές, εκτιμάται ότι είναι μία από τις πιο πολύτιμες γεωργικές καλλιέργειες του έθνους. Ωστόσο, λίγες είναι οι μελέτες που έχουν ερευνήσει τον αντίκτυπό της στο σεξ. Δύο πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως τα 2/3 των εραστών λένε ότι ενισχύει το σεξ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας ερεύνησαν 216 χρήστες μαριχουάνας που προσλήφθηκαν διαδικτυακά, οι οποίοι δήλωσαν ότι το είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

  •  74% είπε ότι αύξησε την ευαισθησία τους στην ερωτική αφή.
  •  74% είπε ότι η κάνναβη βελτίωσε τη σεξουαλική ικανοποίησή τους.
  • Το 70% είπε ότι τους βοήθησε να χαλαρώσουν και να αισθάνονται περισσότερο παρόντες κατά τη διάρκεια του σεξ.
  • 66% είπε ότι η μαριχουάνα ενίσχυσε την ευχαρίστηση των οργασμών τους.
  • 59% είπε ότι αύξησε τη σεξουαλική τους επιθυμία. Μεταξύ εκείνων που παραδέχτηκαν προβλήματα μέχρι τον οργασμό, οι μισοί δήλωσαν ότι η κάνναβη τους βοήθησε να κορυφωθεί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του St. Louis ζήτησαν από 373 γυναίκες που επισκέπτονταν γυναικολόγους για εξέταση ρουτίνας να συμπληρώσουν μία ανώνυμη φόρμα για το εάν χρησιμοποιούσαν κάνναβη πριν από το σεξ. Το 1/3 (127) απάντησε θετικά. Σε σύγκριση με εκείνους που απείχαν από μαριχουάνα ή το χρησιμοποιούσαν σπάνια, όσοι χρησιμοποιούσαν τακτικά το φάρμακο λίγο πριν το σεξ είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν βαθιά ικανοποιητικούς οργασμούς. Οι νέες αναφορές επιβεβαιώνουν λίγες άλλες μελέτες σχετικά με τον σεξουαλικό αντίκτυπο της κάνναβης: Οι ερευνητές του Kansas City πήραν συνέντευξη από 97 ενήλικες χρήστες. Τα 2/3 δήλωσαν ότι αύξησε τη συναισθηματική εγγύτητα, τη σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Το 1/3 είπε ότι δεν είχε καμία επίδραση στην αγάπη τους ή στη μειωμένη ευχαρίστηση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here