Φον ντερ Λάιεν: Πού θα στοχεύουν οι κυρώσεις στη Λευκορωσία- Πακέτο 3 δισ. όταν εκδημοκρατιστεί


«Έχουμε έτοιμο ένα οικονομικό και επενδυτικό πακέτο 3 δισ. ευρώ για τη Λευκορωσία, όταν γίνει δημοκρατική» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αναφερόμενη στο «απαράδεκτο περιστατικό αεροπειρατείας» του αεροπλάνου της Ryanair, όπως το χαρακτήρισε, είπε πως «δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο. Οι ηγέτες (της ΕΕ) θα συζητήσουν επιλογές για επιπλέον κυρώσεις».

Οι κυρώσεις, όπως είπε, θα καλύπτουν άτομα που εμπλέκονταν στο περιστατικό, επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν το καθεστώς και τον τομέα των αερογραμμών.

«Θα συνεχίσουμε την πίεση στο καθεστώς μέχρι να σέβεται την ελευθερία άποψης και των ΜΜΕ. Ο Ρομάν Πρατάσεβιτς πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα» πρόσθεσε.

Η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των Ευρωπαίων ηγετών όπως ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

«Αυτό που συνέβη εχθές ήταν ένα διεθνές σκάνδαλο» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι η ΕΕ εργάζεται για την επιβολή κυρώσεων.

Αυστηρές κυρώσεις στη Λευκορωσία για το περιστατικό ζητούν πολλά κράτη- μέλη της ΕΕ.

«Πλέγμα ισχυρών κυρώσεων» κατά της Λευκορωσίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ