Σχολεία: Φαβορί η 8η Ιανουαρίου, άλλες δύο ημερομηνίες στο τραπέζι

Συνεδριάζει η επιτροπή για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες

Εντός της ημέρας θα αποφασίσει η επιτροπή των επιστημόνων για το άνοιγμα των σχολείων με πιθανές ημερομηνίες στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αλλά και άλλων συναρμόδιων υπουργών.

Στη συνέχεια θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πιθανότατα στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιτροπή πέρα από τις φωνές που υποστηρίζουν πως το πρώτο κουδούνι πρέπει να χτυπήσει στις 8 Ιανουαρίου, σενάριο, το οποίο φαίνεται να προκρίνεται, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου.

Αρκετοί επιστήμονες θέλουν να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, καθώς, όπως είπε, και ο καθηγητής, Νίκος Σύψας, «τα Δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις», τόνισε σημειώνοντας πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία». Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε γνωστοποιήσει ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνει συνάντηση μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και της Επιτροπής των Ειδικών με θέμα το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να παρθεί άμεσα, καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός που έχουν μείνει κλειστά και θα χρειαστεί να ακουλουθήσουν οι διαδικασίες για την επιστροφή των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Πάντως, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς πιέζουν να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία αλλά όλοι μαζί ζητούν αυτό να γίνει με ασφάλεια και η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here