Νύχια: Οι τρεις σημαντικότεροι κανόνες για σωστή περιποίηση

Το ερώτημα “πώς να φροντίζετε τα νύχια σας” θα πρέπει να τεθεί νωρίτερα, πριν φτάσετε εκεί, και θα πρέπει να ακολουθήσετε μία απλή ρουτίνα, που θα βοηθήσει τα νύχια σας να αναπτυχθούν σωστά και να φαίνονται υγιή και όμορφα κάθε μέρα.

 

Βοηθώντας τα νύχια εκ των έσω

Η περιποίηση των νυχιών πρέπει να ξεκινά από μέσα, πράγμα που σημαίνει ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας με μια ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη υψηλής ποιότητας, θρεπτικά συστατικά. Οι βιταμίνες από την ομάδα Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και Β9) που υπάρχουν σε δημητριακά, αυγά και όσπρια θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε καλή υγεία και ισχυρά νύχια. Ακριβώς όπως οι βιταμίνες Α και Ε, καθώς και ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και το μαγνήσιο – το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας ηλιόσπορους ή σπόρους κολοκύθας, κακάο, σουσάμι, παπαρουνόσπορο και αποξηραμένα φρούτα.

Εάν έχουμε ανεπάρκεια ορισμένων στοιχείων, υπάρχει πάντα η λύση με τα συμπληρώματα διατροφής, ώστε να βελτιώσουμε τα νύχια μας -τέτοια συμπληρώματα διατίθενται σε φαρμακεία και συχνά περιέχουν εκχύλισμα ψευδαργύρου.

Όταν αναρωτιόμαστε πώς να φροντίζουμε τα νύχια μας από μέσα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να μένουμε ενυδατωμένοι, καθώς πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.

 

Τι πρέπει να αποφύγετε για να έχετε καλύτερα νύχια;

Η φροντίδα των νυχιών μας περιλαμβάνει επίσης την αποφυγή ορισμένων καταστάσεων. Εάν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσουμε τα νύχια μας να ανακάμψουν, τότε γιατί να μην τον εκμεταλλευτούμε; Η μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία επηρεάζει αρνητικά το σώμα και τα χέρια μας. Συχνά ξεχνάμε να προστατεύουμε τα χέρια μας με κρέμες που περιέχουν SPF, καθιστώντας τα ευάλωτα σε ηλιακά εγκαύματα, που δημιουργούν μακροχρόνιες ηλιακές κηλίδες, οι οποίες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε το μούλιασμα των χεριών μας στο νερό για ώρα, πρέπει πάντα να φοράμε προστατευτικά γάντια κατά τον καθαρισμό όταν κάνουμε χρήση απορρυπαντικών.

Συχνά δε γνωρίζουμε τις βλαβερές μας συνήθειες – πρέπει να σταματήσουμε για πάντα την επίπονη (και όχι πολύ αισθητικά ευχάριστη) συνήθεια να δαγκώνουμε τα νύχια μας.

Θεραπείες για τα νύχια

Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν είναι αρκετές για να φροντίσουν τα νύχια μας, οι θεραπείες νυχιών που προσφέρονται στα beauty salon μπορεί να βοηθήσουν. Προτιμήστε θεραπείες που περιλαμβάνουν έλαια και φυτικό βούτυρο, όπως το Shea Butter, που είναι extra ενυδατικό, και μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στην πλάκα των νυχιών. Υπάρχουν ειδικοί τύποι μανικιούρ, που είναι ειδικοί για τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια, όπως είναι το ιαπωνικό μανικιούρ, το οποίο περιλαμβάνει πραγματικά μια βαθιά και ενδελεχή επεξεργασία των νυχιών – χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι ειδικών σκονών, που θα ενισχύσουν και θα θρέψουν τυχόν χαλασμένες πλάκες νυχιών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here