Καθαρισμός προσώπου: Ο τρόπος που καθαρίζετε το πρόσωπό σας είναι λάθος

Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, ο καθαρισμός του προσώπου, και ιδίως ο σωστός καθαρισμός του προσώπου, φαίνεται να αποκτά έναν πραγματικά επίκαιρο χαρακτήρα, με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και τη χρήση μάσκας να έχουν γίνει κοινωνική νόρμα και αναγκαιότητα για τη δημόσια υγεία.

Η Ipsos διενήργησε αποκλειστική μελέτη σε 11 χώρες όλων των ηπείρων, με στόχο να διερευνήσει τις πεποιθήσεις γύρω από το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει κανείς στον καθαρισμό του προσώπου και να τις συγκρίνει με το τι πραγματικά κάνουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία (70%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ξέρουν πόσο συχνά πρέπει να πλένουν το πρόσωπό τους, στην πράξη, λιγότεροι από τους μισούς (44%) το κάνουν δύο φορές την ημέρα, ενώ πάνω από το ένα τρίτο (35%) δεν πλένουν το πρόσωπό τους αρκετά συχνά (λιγότερο από δύο φορές την ημέρα). Επιπλέον, εκτός από το απίστευτο αυτό χάσμα μεταξύ γνώσης, θεωρίας και πράξης, η μελέτη δείχνει επίσης τη σύνδεση ανάμεσα στην υγεία του δέρματος και στη συναισθηματική ευεξία: από τη συντριπτική πλειοψηφία (76%) των ερωτηθέντων που μερικές φορές αμελούν να πλύνουν το πρόσωπό τους πριν πέσουν για ύπνο, πάνω από τους μισούς (53%) αισθάνονται το δέρμα τους βρώμικο ή νοιώθουν ενοχές, δυσαρέσκεια ή αμηχανία όταν συμβαίνει αυτό.

Η Penelope Giraud, Γενική Διευθύντρια της CeraVe, σχολιάζει: «Αυτή η μελέτη δείχνει μια αντίφαση στον πυρήνα των τελετουργικών καθαρισμού του δέρματος σε όλον τον κόσμο. Παρά τις καλές προθέσεις και τα υψηλά επίπεδα σιγουριάς σχετικά με τις καλές πρακτικές καθαρισμού, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και, έτσι, το κάνουν λάθος. Πάνω από το 30% των ερωτηθέντων δεν ήξεραν τι είναι ο επιδερμιδικός φραγμός –κάτι που ενδέχεται να τους οδηγεί σε λανθασμένη επιλογή προϊόντων καθαρισμού. Η έρευνα καταδεικνύει επίσης πώς τα ευρήματα αυτά ποικίλλουν ανά χώρα, φύλο, ηλικιακή ομάδα, και επίπεδο εκπαίδευσης».

«Βασικά πράγματα που αφορούν στον καθαρισμό του προσώπου (όπως ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, αλλά και η θρέψη του δερματικού φραγμού) εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο παρανόησης μεταξύ πολλών ανθρώπων σε όλον τον κόσμο», προσθέτει η Δρ. Michelle Henry, Δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. «Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη τόσο για περισσότερη ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στις πρακτικές καθαρισμού του προσώπου, όσο και για πιο ενεργή συμβολή των ειδικών: για παράδειγμα, λιγότεροι από 3 στους 10 ερωτηθέντες (29%) έχουν συμβουλευθεί κάποιον ειδικό για να μάθουν τι τύπο δέρματος έχουν –κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή περιποίηση».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here