Πανδημία Covid: Πυροδότηση της αύξησης της διατροφικής διαταραχής σε εφήβους και ενήλικες


Πανδημία Covid: «Δεν είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί», δήλωσε η Johanna Kandel, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού για τις Διατροφικές Διαταραχές. Πολλά νοσοκομειακά κρεβάτια είναι γεμάτα. Οι λίστες αναμονής για θεραπεία εξωτερικών ασθενών είναι διογκωμένες. Και οι έφηβοι και οι ενήλικες που αναζητούν βοήθεια για διατροφικές διαταραχές θεωρούν συχνά ότι χρειάζονται μήνες για να κλείσουν ραντεβού. Η πανδημία δημιούργησε δύσκολες συνθήκες για διατροφικές διαταραχές, οδηγώντας σε μια αύξηση νέων περιπτώσεων και υποτροπών που δεν υποχωρούν καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν και οι περιπτώσεις COVID-19 υποχωρούν σε πολλά μέρη, λένε γιατροί και άλλοι ειδικοί. “Βλέπουμε απολύτως τεράστιες αυξήσεις”, δήλωσε η Τζένιφερ Γουάιλντς, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχιατρικής και διευθύντρια ενός προγράμματος διατροφικών διαταραχών εξωτερικών ασθενών στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Σικάγο. Μερικοί ασθενείς περιμένουν τέσσερις έως πέντε μήνες για θεραπεία, όπως ψυχοθεραπεία και μερικές φορές φαρμακευτική αγωγή. Οι αναμονές κράτησαν συνήθως λίγες εβδομάδες πριν από την πανδημία, είπε η Wildes.

Το πρόγραμμά της θεραπεύει περίπου 100 ασθενείς, σχεδόν διπλάσιους από πριν από την πανδημία, είπε.

Το πρόγραμμα Emily, ένα πρόγραμμα θεραπείας διατροφικών διαταραχών που σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, αντιμετωπίζει το ίδιο πράγμα.

Οι καθημερινές κλήσεις από άτομα που αναζητούν θεραπεία έχουν διπλασιαστεί, από περίπου 60 το 2019 σε 130 σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε ο διαιτολόγος Jillian Lampert, επικεφαλής στρατηγικής του προγράμματος. «Γνωρίζουμε ότι το άγχος και η απομόνωση είναι συνήθως πολύ σημαντικά συστατικά των διατροφικών διαταραχών», είπε. Μερικοί ασθενείς λένε ότι «αισθάνομαι τη ζωή μου εκτός ελέγχου» εξαιτίας της πανδημίας και καταφεύγουν σε υπερβολικό φαγητό ως μηχανισμό αντιμετώπισης, είπε ο Λάμπερτ.

Άλλοι έχουν πάρει το μήνυμα «Μην κερδίζετε την πανδημία 15» στο άκρο, περιορίζοντας τη διατροφή τους στο σημείο της ανορεξίας.

Το πρόγραμμα προσφέρει προγράμματα θεραπείας σε ασθενείς και εξωτερικούς ασθενείς σε πολλές πολιτείες, τα οποία άλλαξαν σε τηλεθεραπεία όταν ξεκίνησε η πανδημία.

Αυτό συνεχίστηκε, παρόλο που κάποια προσωπική θεραπεία έχει συνεχιστεί. «Έχουμε δει μια γενική αύξηση» σε ασθενείς όλων των φυλών, ενήλικες, έφηβους και μερικές φορές ακόμη και μικρά παιδιά, είπε.

Αυτό περιλαμβάνει άτομα ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ, που τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά διατροφικών διαταραχών από άλλες ομάδες.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια επηρεάζονται συχνότερα από τους άνδρες.

Η Peyton Crest, μια 18χρονη από τη Μινεσότα, λέει ότι ανέπτυξε ανορεξία πριν από την πανδημία, αλλά έχει υποτροπιάσει δύο φορές από τότε που ξεκίνησε.

Ήταν ήδη ανήσυχη και υπό πίεση όταν το σχολείο πήγε στο Διαδίκτυο και ξεκίνησε η κοινωνική απόσταση πέρυσι.

«Ήταν το κατώτερο έτος μου, επρόκειτο να υποβάλω αίτηση για κολλέγιο», είπε.

Ξαφνικά, στερημένη από φίλους και συμμαθητές, το σύστημα υποστήριξής της ασχολήθηκε με σκέψεις φαγητού και ανορεξίας γιατί περνούσε όλη μέρα μόνη της στο δωμάτιό της

Με τον ενθουσιασμό των γονιών της, πήρε τοπική θεραπεία τον Ιούνιο, αλλά υποχώρησε ξανά τον Σεπτέμβριο και πέρασε σχεδόν δύο μήνες σε ένα κέντρο θεραπείας κατοικιών στην Αριζόνα.

Το σχολείο της επέστρεψε πρόσφατα σε μαθήματα αυτοπροσώπως, έγινε δεκτή στο κολλέγιο στο Μέμφις και η Crest λέει ότι τα πάει πολύ καλύτερα. «Η ψυχική μου υγεία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ», είπε.

Η Wildes είπε ότι το πρόγραμμά της δεν έχει επιβραδυνθεί. “Οι άνθρωποι δεν έχουν επιστρέψει πραγματικά στις ρουτίνες τους”, είπε, προβλέποντας ότι η αύξηση των ασθενών δεν θα υποχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο.

Η συνειδητοποίηση της Συμμαχίας για Διατροφικές Διαταραχές, η οποία άρχισε να προσφέρει εικονικές ομάδες υποστήριξης υπό την καθοδήγηση θεραπευτών για ενήλικες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει επίσης σημειώσει αύξηση.

Από τον Ιανουάριο περισσότερα από 7.000 άτομα από κάθε πολιτεία και 32 χώρες έχουν παρευρεθεί στις ομάδες υποστήριξής τους, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Johanna Kandel.

«Δεν είναι τίποτα που έχουμε ξαναδεί», είπε. Η νοσηλεία είναι επίσης μεταξύ των εφήβων κοριτσιών με σοβαρές επιπλοκές από διατροφικές διαταραχές, κυρίως ανορεξία.

Οι διατροφικές διαταραχές επηρεάζουν τουλάχιστον το 9% των ανθρώπων παγκοσμίως.

Θα επηρεάσουν σχεδόν 30 εκατομμύρια Αμερικανούς στη διάρκεια της ζωής τους και θα προκαλέσουν περίπου 10.000 θανάτους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε η Εθνική Ένωση Ανορεξίας Nervosa και Associated Disorders.

Η ανορεξία, μία από τις πιο συχνές διατροφικές διαταραχές, συνήθως περιλαμβάνει περιοριστικές διατροφικές συνήθειες και υπερβολική αδυναμία. Μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστα χαμηλή αρτηριακή πίεση και βλάβη στα όργανα.

Η βουλιμία, μια άλλη διατροφική διαταραχή, περιλαμβάνει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής ακολουθούμενη από αυτοεμφανιζόμενο εμετό.

Τα σημάδια μπορεί να περιλαμβάνουν συχνή χρήση καθαρτικών και άμεσες επιδρομές στο μπάνιο μετά τα γεύματα.

Άνθρωποι όλων των φυλών και εθνοτήτων μπορεί να επηρεαστούν, αν και υπάρχουν στοιχεία που οι γιατροί αμφισβητούν λιγότερο συχνά τους έγχρωμους ανθρώπους σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με την Ένωση.

Μια ανάλυση δεδομένων ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων από περίπου 80 νοσοκομεία των ΗΠΑ διαπίστωσε αύξηση 30% ξεκινώντας μετά τον Μάρτιο του 2020, σε σύγκριση με τα δεδομένα των προηγούμενων δύο ετών.

Υπήρχαν 1.718 εισαγωγές για κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 έως τον Φεβρουάριο, αλλά δεν υπήρξε αύξηση μεταξύ αγοριών.

Η ανάλυση δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στο περιοδικό Epic Health Research Network.

“Η πανδημία COVID έχει παρουσιαστεί στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους εφήβους με πολύ, πολύ σημαντικές ψυχολογικές προκλήσεις. Αυτό ήταν ένα μεγάλο γεγονός που έχει διαταράξει τη ζωή πολλών ανθρώπων με πολλούς τρόπους και μπορεί να είναι μήνες ή χρόνια πριν δούμε όλες τις αληθινές επιπτώσεις », δήλωσε ο Δρ Dave Little, οικογενειακός γιατρός και ερευνητής στο Epic, ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης.

Είπε ότι τα δεδομένα πρέπει να θέσουν σε εγρήγορση τους γονείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Μιλήστε με τα παιδιά σας, μιλήστε με τους ασθενείς σας. Βεβαιωθείτε ότι οι διατροφικές συμπεριφορές παραμένουν υγιείς και όσο πιο γρήγορα λάβετε μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα … όσο πιο γρήγορα ανταποκριθείτε τόσο καλύτερα, “είπε ο Little.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ