Μαγιορκίνης: Ποιοι δεν κινδυνεύουν από την μετάλλαξη του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 1769 περιπτώσεις ασθενών με τον ιό του νέου τύπου σε σύγκριση με άλλες 1769 του “άγριου τύπου” υποδεικνύουν ότι αυτό το στέλεχος δεν είναι πιο παθογόνο ενώ δεν αυξάνονται οι πιθανότητες επαναμόλυνσης.

Συγκεκριμένα είπε: «Δηλαδή εάν έχουμε μολυνθεί στο παρελθόν από τον προηγούμενο τύπο ιού δεν έχουμε αυξημένες πιθανότητες να μολυνθούμε από τον νέο τύπου ιού», προσθέτοντας πως το μόνο που πρέπει να διαπιστωθεί είναι το κατά πόσο αυτός έχει αυξημένη μολυσματικότητα.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο καθηγητής σχετικά με την Ελλάδα, συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια. Ωστόσο η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, ενώ ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι γιορτές αυτές είναι διαφορετικές. Οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους και χωρίς μάσκα δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here