Σέλινο Διατροφική Αξία: Τα πολλαπλά οφέλη του

Ο χυμός σέλινου είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο τρόφιμο επειδή ορισμένοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να θεραπεύσει καταστάσεις όπως ο καρκίνος, η παχυσαρκία, τα προβλήματα του θυρεοειδούς και η ακμή. Ως εκ τούτου, μπορεί να αναρωτιέστε ποιοι ισχυρισμοί είναι αμφίβολοι και ποιοι υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Οφέλη για την υγεία του χυμού σέλινου

Ο χυμός σέλινου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη όταν καταναλώνεται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Πολύ ενυδατικό

Ο χυμός σέλινου αποτελείται κυρίως από νερό και μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα σας, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετά υγρά την ημέρα. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, της θερμοκρασίας του σώματος, της λειτουργίας του εγκεφάλου, της παροχής θρεπτικών ουσιών, της έκκρισης αποβλήτων και της υγείας των νεφρών.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Ο χυμός σέλινου είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από τα ζαχαρούχα ποτά. Ένα μόνο φλιτζάνι (240 mL) παρέχει μόνο 5 γραμμάρια ζάχαρης, η οποία απαντάται φυσικά. Τα γλυκά με ζάχαρη ποτά όπως η σόδα, τα ενεργειακά ποτά και οι εξειδικευμένοι καφέδες αντιπροσωπεύουν έως και 50% της προστιθέμενης ζάχαρης στη διατροφή των ΗΠΑ και μπορούν να προσθέσουν επιπλέον 500 θερμίδες την ημέρα στη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Επομένως, η επιλογή ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη όπως ο χυμός σέλινου μπορεί να μειώσει δραστικά τη συνολική πρόσληψη ζάχαρης και θερμίδων.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ο χυμός σέλινου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διάφορες φυτικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοθρεπτικά συστατικά, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή. Αυτές οι ενώσεις δρουν ως αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες. Το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται όταν ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες συσσωρεύονται στο σώμα σας. Οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της παχυσαρκίας και ορισμένων καρκίνων. Μπορούν επίσης να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here