Eurovision 2021: Η δικαίωση του Ιταλού ροκά και η «μπηχτή» που έριξε στους Γάλλους


Τέλος στις φήμες που αμαύρωσαν την νίκη της Ιταλίας στον φετινό διαγωνισμό της Εurovision έδωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη φετινή Eurovision με τον Ιταλό frontman του συγκροτήματος Maneskin που κέρδισε το διαγωνισμό και τις φήμες ότι έκανε χρήση ναρκωτικών κατά την διάρκεια του σόου, η EBU έδωσε οριστικό τέλος στο θέμα.

Με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που έγινε στο νέο αστέρι της ευρωπαϊκής ροκ, τον τραγουδιστή Damiano David βγήκε αρνητικό. Ο ίδιος, ωστόσο, θέλησε να δώσει μια ιδιαίτερη, δική του απάντηση, με συγκεκριμένο αποδέκτη.

Επειδή το θέμα φέρεται να υποκινήθηκε κατά κάποιο τρόπο από την Γαλλία, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό με το τραγούδι της Barbara Pravi με τίτλο Voilà, ο Ιταλός τραγουδιστής απάντησε κατά κάποιο τρόπο στους Γάλλους μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram.

Σε στόρι λοιπόν που κοινοποίησε, δημοσίευσε την ανακοίνωση της EBU και έγραψε: «Voilà» σε μία λακωνική πλην όμως περιεκτική απάντηση που για πολλούς ήταν ένα καρφι προς τους Γάλλους.

Το γαλλικό επιφώνημα «Voilà» σημαίνει στα ελληνικά «Ιδού», «ορίστε», «να» μια λέξη, που θεωρήθηκε «καρφί» για τη γαλλική συμμετοχή, που ανέδειξε και επέμεινε στο θέμα των ναρκωτικών, με στόχο να «πάρει» τη νίκη απο τους Ιταλούς.

Ο Ιταλός ροκάς θέλησε με τον τρόπο του να απαντήσει σε όσους δεν τον άφησαν να χαρεί τη νίκη του και την επισκίασαν λέγοντας πως έκανε χρήση κοκαΐνης στο green room λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από την EBU.

H ερμηνεία του Damiano DavidA.P

Η εκδίκηση λοιπόν είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Η δικαίωση για τον David Damiano και τους Maneskin ήρθε λίγες ημέρες μετά το διαγωνισμό. Όπως αρχικά είχε πει ο νικητής της Eurovision έτσι και έγινε. «Δεν παίρνω ναρκωτικά», είπε στη συνέντευξη Τύπου απαντώντας στην άκομψη ερώτηση και επιβεβαιώθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις και την ανακοίνωση της EBU:

«Μετά από ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπως της ζητήθηκε από την Ιταλική Αποστολή, διενήργησε επισταμένη έρευνα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων και ελέγχων όλων των διαθέσιμων βίντεο.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής τραγουδιστής των Måneskin υπεβλήθη εθελοντικά σε τεστ για την παρουσία ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το οποίο έλεγξε και η EBU. Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στο Green Room και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε.

Είμαστε ενοχλημένοι διότι ανακριβείς ισχυρισμοί που οδήγησαν σε fake news επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και άδικα επηρέασαν το συγκρότημα. Θέλουμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους Måneskin και να τους ευχηθούμε να έχουν τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας, τη RAI, για να δημιουργήσουμε μια φαντασμαγορική Eurovision του χρόνου στην Ιταλία.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ