Βατόμουρα Ιδιότητες: Επιτρέπονται στην Κέτο;

Τα βατόμουρα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και γευστικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή φρούτων για να τα απολαύσετε μόνα τους, ως γαρνιτούρα ή σε smoothies ή επιδόρπια.

Ωστόσο, μπορεί να είστε περίεργοι για το αν είναι κατάλληλα για τη δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ειδικά Κέτο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Στην Κέτο, οι περισσότεροι άνθρωποι στοχεύουν να τρώνε 50 ή λιγότερα γραμμάρια συνολικών υδατανθράκων ανά ημέρα, ή 25 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων, το οποίο αναφέρεται στη συνολική περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μείον τις περιεκτικότητες σε φυτικές ίνες και ζάχαρη.

Αυτό βάζει το σώμα σας σε κατάσταση κέτωσης, στην οποία καίει το λίπος ως κύρια πηγή καυσίμου αντί για υδατάνθρακες. Η κέτωση παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα για την απώλεια βάρους, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη διαχείριση της επιληψίας.

Είναι τα βατόμουρα φιλικά προς την Κέτο;

Τα βατόμουρα μπορούν σίγουρα να είναι μέρος μιας δίαιτα Κέτο, ειδικά αν είναι ωμά. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας σας. Ενώ 1/2 φλιτζάνι (74 γραμμάρια) ωμά βατόμουρα μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν στη μέρα σας, εάν μετράτε συνολικούς υδατάνθρακες, μπορεί ωστόσο να είναι πρόβλημα αν εστιάζετε σε καθαρούς υδατάνθρακες.

Από την άλλη πλευρά, τα αποξηραμένα βατόμουρα με γλυκαντικά συσκευάζονται με ζάχαρη και υδατάνθρακες. Ως εκ τούτου, δεν ταιριάζουν καλά με την Κέτο, ακόμη και σε μικρές μερίδες. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι προϊόντα όπως κονσερβοποιημένο βατόμουρο, χυμός βατόμουρου ή μαρμελάδες βατόμουρου και ζελέ συνήθως εμπλουτίζονται με ζάχαρη, εκτός εάν η ετικέτα αναφέρει ρητά ότι δεν περιέχουν ζάχαρη. Ακόμα και τότε, το προϊόν μπορεί να έχει υπερβολικά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες για να λειτουργήσει στη διατροφή Κέτο.

Όταν συμπεριλαμβάνετε τα βατόμουρα σε μια υγιεινή διατροφή Κέτο, λάβετε υπόψη το μέγεθος της μερίδας σας και – στην περίπτωση προϊόντων που περιέχουν βατόμουρα, συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων βατόμουρων – τον συνολικό και καθαρό αριθμό υδατανθράκων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here