Αεροπειρατεία Ryanair: Ερωτήματα για τους 3 που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ – Ποιος είναι ο Ιάσων Ζήσης


Αεροπειρατεία Ryanair: Πολλά τα ερωτήματα γύρω από την πτήση FR 4978 της Ryanair από Αθήνα για Βίλνιους, η οποία εξετράπη της πορείας της μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης Λουκασένκο της Λευκορωσίας και προσγειώθηκε στο Μινσκ, προκειμένου να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς. Αν και η Ευρώπη «καταδίκασε» και «τιμώρησε» την κυβέρνηση Λουκασένκο για την «αεροπειρατεία» εξακολουθεί να παρακολουθεί μουδιασμένη το θέμα.

Λίγες ώρες μετά την αναγκαστική παραμονή στο Μινσκ, το αεροσκάφος της Ryanair απογειώθηκε και συνέχισε το ταξίδι προς το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου ήταν και ο αρχικός προορισμός.

Ωστόσο, το αεροπλάνο αφίχθη στο Βίλνιους με 5 επιβάτες λιγότερους. Εκτός από τον Προτάσεβιτς και τη Ρωσίδα φίλη του που συνελήφθησαν στο Μινσκ από τις αρχές της Λευκορωσίας, ακόμη τρία άτομα παρέμειναν στη Λευκορωσία.

Ο Έλληνας υπήκοος που αποβιβάστηκε στο Μινσκ

Τα ερωτήματα γύρω από αυτή την απόφαση πολλά, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πράκτορες. Ενώ, ο ισχυρισμός του γενικού διευθυντή της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν πράκτορες της KGB, οι οποίοι κατέβηκαν στο Μινσκ, «φούντωσαν» τις φήμες γύρω από την ταυτότητα των τριών ταξιδιωτών.

Μία ημέρα αργότερα, το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών επιβατών, καθώς και βίντεο στο οποίο περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν στο αεροπλάνο.

Πρόκειται για την Αλεξάντερ Σταμπρέντοβα, τον Σεργκέι Κουλακόφ και τον Έλληνα υπήκοο, Ιάσων Ζήσης.

Ο Ζήσης, δήλωσε στο πρακτορείο πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο, να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ, όπου βρίσκεται η σύζυγός του. Όταν όμως, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μινσκ δεν είχε λόγο να συνεχίσει προς Λιθουανία, καθώς πρωτεύουσα της Λευκορωσίας ήταν ο τελικός προορισμός του.

Ποιος είναι ο Έλληνας υπήκοος που δεν επιβιβάστηκε στην πτήση – Τι ερευνά η ΕΥΠ

Ο Έλληνας, Ιάσων Ζήσης που αποβιβάστηκε στο Μινσκ και ήταν στην ίδια πτήση με τον Λευκορώσο δημοσιογράφο είναι διδάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας στο newsbomb.gr, την έρευνα γύρω από την κρατική «αεροπειρατεία» έχει αναλάβει εξολοκλήρου η ΕΥΠ, η οποία ερευνά ενδελεχώς κάθε λεπτομέρεια.

Προς το παρόν, όπως τονίζει στέλεχος της υπηρεσίας στο Newsbomb.gr, ο κ. Ζήσης δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση και δεν είναι «πράκτορας». Άλλωστε, δεν είχε απασχολήσει ξανά την ΕΥΠ στο παρελθόν και δεν βρίσκεται στα «ραντάρ» της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένουν ερωτήματα πώς και γιατί δεν συνέχισε με το αεροπλάνο της Ryanair, με τις ελληνικές αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα όπως και κάμερες που μπορεί να δείξουν κάποια «συνάντηση» με τον Λευκορώσο δημοσιογράφο τόσο του Έλληνα όσο και των Λευκορώσων που αποβιβάστηκαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ