Άνοιγμα Σχολείων: Διφωνίες ειδικών- Οριστική απόφαση στις 4 Ιανουαρίου

Άνοιγμα Σχολείων: Διαφωνίες ειδικών- Οριστική απόφαση στις 4 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση και μετά από μία συνεδρίαση αποφασίστηκε εκ νέου μία ακόμη ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις στις αρχές του νέου έτους. 

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (29/12), τα μέλη της Επιτροπής δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ενώ δεν κατέληξαν και σε προτάσεις προς ψηφοφορία. Οι επιστήμονες ζητούν περισσότερο χρόνο και επιπλέον επιδημιολογικά δεδομένα για να υποδείξουν ημερομηνίες και προτεραιότητες στο ημερολόγιο του 2021.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τα σχολεία άμεσα, μετά την εορτή δηλαδή των Φώτων, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να παρίσταται στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ωστόσο υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ των επιστημόνων με αρκετούς να παίρνουν αποστάσεις από την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί  αυτή την ημερομηνία, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων  στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου. Μερίδα επιστημόνων, υποστήριξαν ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία και ότι η εξέλιξη αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού έπειτα από λίγο χρονικό διάστημα.

Όπως φέρεται τα Λύκεια αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού για τους ειδικούς καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας, φαίνεται μεγαλύτερος και η τήρηση των μέτρων ενδεχομένως  να μην τηρηθεί. Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι, ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές. Ωστόσο, η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς πιέζουν να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία διαφυλάσσοντας την  ασφάλεια όλων και ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here