Σύψας Κρούσματα: Το λεκανοπέδιο Αττικής παρακολουθείται πολύ στενά

Σύψας Κρούσματα: Το λεκανοπέδιο Αττικής παρακολουθείται πολύ στενά. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας άφησε ανοιχτό αυτό το σενάριο με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανό lockdown για τις περιοχές που προβληματίζουν ο καθηγητής απάντησε: “Σήμερα ακόμα δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ιδιαίτερη παρέμβαση για κάποιες από τις περιοχές που ανησυχούμε αλλά είναι κάτω από το μικροσκόπιό μας… Περιμένουμε να δούμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία στην Ελλάδα. Κάποιες συνέπειες θα τις δούμε από τις συμπεριφορές την περίοδο των εορτών, το ερώτημα θα είναι πόσο σημαντικές θα είναι στα μέσα Ιανουαρίου”. Προειδοποίησε, επίσης, ότι “κάθε περιοχή που τη θεωρούμε εξαιρετική μπορεί η εικόνα της ανατραπεί σε μια εβδομάδα και να υπάρξει «έκρηξη» όπως στην περίπτωση της Καλύμνου που υπήρξε ένα κοινωνικό γεγονός από το οποίο υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού”.

Μιλώντας για την κατάσταση στη δυτική Αττική αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι “Κάθε απόφαση στηρίζεται σε επιδημιολογικά δεδομένα. Η δυτική Αττική έχει μια κάμψη στα κρούσματα, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, για αυτό συνεχίζεται το σκληρό lockdown. Το λεκανοπέδιο Αττικής γενικότερα παρακολουθείται πολύ στενά”. Και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που να είναι άνοση. Σε μια εβδομάδα τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, είμαστε σε εύθραυστη ισορροπία. Οπουδήποτε μπορεί να γίνει έκρηξη. Εμείς θέλουμε να δράσουμε προκαταβολικά όπου χρειαστεί.” Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε: ” Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here