Αργεντινή- Λευκορωσία: Ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο [pic,vid]

Αργεντινή- Λευκορωσία: Ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο  Sputnik V, αποτελώντας τις πρώτες χώρες εκτός Ρωσίας που κυκλοφόρησαν το εμβόλιο.  

Η πρώτη παρτίδα αφίχθη στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας, σύμφωνα με κοινή δήλωση του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη του εμβολίου. “Ένα νέο στάδιο ξεκινά σήμερα στη Λευκορωσία με μαζικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19. Το ιατρικό προσωπικό, οι καθηγητές και όσοι έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους λόγω της δουλειάς τους θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός θα είναι απολύτως εθελοντικός”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Λευκορωσίας Ντμίτρι Πίνεβιτς σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο του και οι Ρωσικές αρχές υγείας.

 

Παρόμοια εκστρατεία ξεκίνησε στη Νότια Αμερική, καθώς Αργεντινοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας άρχισαν να λαμβάνουν το εμβόλιο και αξιωματούχοι επέμειναν ότι ήταν ασφαλές. Ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ την αποκάλεσε τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η Ρωσία έχει επικριθεί ευρέως ότι έδωσε την εγχώρια ανεπτυγμένη κανονιστική έγκριση του Sputnik V τον Αύγουστο, αφού το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί μόνο σε λίγες δεκάδες άτομα. Μια προηγμένη μελέτη μεταξύ δεκάδων χιλιάδων ξεκίνησε λίγο μετά την έγκριση του εμβολίου από τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι Ρωσικές υγειονομικές Αρχές αναφέρουν ότι η μελέτη έχει πλέον καλύψει περισσότερα από 30.000 άτομα, με στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι ο ιός ήταν 91% αποτελεσματικός. Αυτές είναι ακόμη πολύ λιγότερες περιπτώσεις από αυτές που έχουν συσσωρεύσει οι δυτικοί κατασκευαστές φαρμάκων κατά τη διάρκεια των τελικών εξετάσεων για να αναλύσουν πόσο καλά λειτούργησαν οι υποψήφιοι τους, και σημαντικές δημογραφικές και άλλες λεπτομέρειες από την έρευνα δεν έχουν δημοσιευθεί. Η Λευκορωσία έχει αναφέρει περίπου 190.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και περίπου 1.400 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Αργεντινή: Η μαζική προσπάθεια εμβολιασμού κατά του COVID ξεκινά με το ρωσικό εμβόλιο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here